La Diputació reforça el seu suport al clúster tecnològic provincial

La Diputació reforça el seu suport al clúster tecnològic provincial
25/02/2019 -

La Diputació de Castelló reforça el seu suport al clúster tecnològic provincial com a bressol de talent i noves oportunitats econòmiques i de futur a la província de Castelló. El president provincial, Javier Moliner, s’ha reunit amb els organitzadors de la Trobada de Programadors Província de Castelló, Hackathón, per tal de conéixer els detalls de l’organització, novetats, i confirmar el seu suport a tan important iniciativa. Cal assenyalar que aquesta trobada queda convocada per l’Associació Networkng Directives Castelló junt amb les empreses tecnològiques Nayar Systems, IoTsens i Cuatroochenta per a desenvolupar les seues millors idees, creatives i innovadores en un entorn lúdic i d’entreteniment.

“Hem estat al costat de l’Hackathón des del primer any i comprovem com ja s’ha consolidat com la trobada de programadors més important de la nostra Comunitat. Vam entendre des del principi que apostar pel talent del jovent és la millor aposta de futur per a un territori i en l’àmbit de la tecnologia la província de Castelló està consolidant un cluster empresarial que ha de servir-nos en el futur per a tindre una bona pota recolzada de la nostra societat en un àmbit en què Castelló té molt a dir”.

I és que la creativitat i la innovació genera importants sinergies amb sectors tan importants com ara el ceràmic. Segons Moliner, “avui estem immersos en plena evolució de la indústria 4.0. Aqueixa indústria incorpora la tecnologia per a millorar l’eficiència en la productivitat, i evidentment la indústria ceràmica té un recorregut immens en el desenvolupament d’aqueix 4.0 i per descomptat ací bona part del treball que es farà aquest cap de setmana serà provocar que el talent pense en aqueixa indústria 4.0 i que pense en com podem millorar l’eficiència produir més, d’una forma més competitiva i amb millors processos en qualitat i sostenibilitat”.

Cal recordar que l’Hackathón se celebra anualment en el Pavelló Poliesportiu de la Universitat Jaume I. Els participants en l’esdeveniment han de dur a terme un repte durant el seu transcurs i un jurat qualificat decideix quines són les millors solucions creatives a cada repte plantejat. Està adreçat a start-ups, treballadors i treballadores, estudiants i persones emprenedores de distintes àrees amb ganes d’aprendre i mostrar el seu talent. A més, hi ha xarrades i tallers de distintes temàtiques.

Una Diputació aliada de les entitats innovadores per l’ocupació

Un total de 26 entitats sense ànim de lucre de la província es van beneficiar en 2018 de les subvenció de Diputació per a desenvolupar projectes innovadors en el camp de l’ocupació, l’emprenedoria i la promoció econòmica.

La Diputació de Castelló ha augmentat un 50% el seu pressupost per a accions innovadores incentivant especialment l’ocupació a l’interior. Amb això, el Govern provincial ha passat d’invertir 200.000 euros en 2018 a destinar 300.000 euros enguany a promoure la creació d’ocupació a través d’accions innovadores organitzades específicament per entitats sense ànim de lucre. Aquesta és una acció més dins l’estratègia promoguda per Javier Moliner per a fomentar la creació de llocs de treball i dinamitzar les oportunitats econòmiques a l’interior de la província.

Amb aquesta inversió la Diputació implica col·lectius com els organitzadors de l’Hackathón que treballen per millorar la societat castellonenca en la seua estratègia més ambiciosa per crear ocupació a la província. Aquesta actuació del Govern provincial permetrà les entitats sense ànim de lucre de la província executar jornades, fòrums, fires i premis –entre altres–, així com accions d’orientació i formació per a l’ocupació i emprenedoria en què s’incloguen metodologies noves.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari