La Diputació aprova les subvencions a les gaiates de Castelló i a les falles de la província per un muntant econòmic que ronda els 50 mil euros

La Diputació aprova les subvencions a les gaiates de Castelló i a les falles de la província per un muntant econòmic que ronda els 50 mil euros
14/08/2020 -

La Diputació de Castelló ha aprovat les subvencions econòmiques destinades a subvencions tant les gaiates de Castelló com les falles de diferents municipis de la província. Les ajudes, aprovades per Junta de Govern dimarts passat 11 d’agost, sumen un total de 49.495 euros, dels quals 27.000 corresponen als monuments gaiaters i 22.495 als fallers.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat el suport de la institució provincial a aquests col·lectius festers, “sobretot tenint en compte el difícil any que estan passant per la suspensió de les festes, tant la Magdalena com les Falles, la qual cosa ha impedit que lluïsquen com toquen els monuments de dos dels esdeveniments festius més importants de la província”.

Malgrat tot, la Diputació Provincial “ha mantingut intacte el seu compromís d’ajudar-los dins de les línies de subvencions que tenim, per la qual cosa podran comptar amb els diners previstos en aquestes partides”, ressalta Ruth Sanz.

En el cas de les gaiates, en total són 1.500 euros els que reben les diferents comissions gaiateres, quedant-se fora la Gaiata 9 ‘L’*Espartera’. D’altra banda, comptaran amb l’ajuda la Gaiata 1 ‘Brancal de la Ciutat’; la Gaiata 2 ‘Fadrell’¸la Gaiata 3 ‘Porta del Sol’; la Gaiata 4 ‘L’Armelar’, la Gaiata 5 ‘Hort dels Corders’, la Gaiata 6 ‘Farola-Ravalet’; la Gaiata 7 ‘Cor de la Ciutat’; la Gaiata 8 ‘Portal de l’Om’; la Gaiata 10 ‘El Toll’; la Gaiata 11 ‘Forn del Pla’;la Gaiata 12 ‘El Grau’; la Gaiata 13 ‘Sensal’; la Gaiata 14 ‘Castalia’; la Gaiata 15 ‘Sequiol’; la Gaiata 16 ‘Rafalafena’; la Gaiata 17 ‘Tor de Colom’; la Gaiata 18 ‘Cremor’ i la Gaiata 19 ‘La Cultural’.

Cal recordar a més que l’equip de govern de la nova Diputació de Castelló, atenent la petició formulada per la Federació Gestora de Gaiates l’any passat, va decidir ampliar les bases de la línia de subvenció per a la construcció dels monuments, amb l’objectiu que totes les comissions de sector pogueren tindre accés a aquestes ajudes.

Es tracta d’una ampliació de bases a diversos elements de la construcció del monument gaiater, sense centrar-lo únicament en l’eficiència energètica, com succeïa fins ara. Segons ha recordat la diputada de Cultura, “sense aquesta modificació algunes gaiates no podrien accedir a les ajudes en 2020 perquè no tots els anys és necessari adquirir nous elements d’il·luminació”.

Pel que respecta a les Falles, es tracta de subvencions econòmiques per a la il·luminació de monuments, que en aquest cas sumen 22.495 euros d’ajudes a repartir entre 30 falles de Borriana i Benicarló. Cadascuna de les beneficiades percebrà 750 euros. Es tracta, d’una banda, de Falla Benicarló, El Grill, Nou Barri, Conquistaors, La Carrasca, Els Cremats, El Caduf, Mercat Vell, Campanar, L’Embut i La Barraca, totes elles de Benicarló. Pel que respecta a Borriana, rebran un total de 14.250 euros, a repartir entre les 19 falles integrades en la federació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari