La Diputació de Castelló licitarà les obres de millora de la seguretat viària en la CV-1486 que uneix Cabanes i Orpesa per 690.000 euros

José Martí destaca la importància dels treballs “posarà solució a una demanda històrica de dècades dels veïns dels dos municipis” i dels nombrosos usuaris que té el vial

La Diputació de Castelló licitarà les obres de millora de la seguretat viària en la CV-1486 que uneix Cabanes i Orpesa per 690.000 euros
09/10/2021 -

La Diputació de Castelló licitará en breu per 690.994,60 euros les obres de pavimentació de la CV-1486 en el terme de Cabanes, un camí irregular i amb molts sots en el qual resulta imprescindible actuar per a donar solució als problemes de seguretat viària existents.

La remodelació s’executarà sobre un traçat de quasi set quilòmetres de longitud, dins del terme de Cabanes, des de la rotonda d’eixida d’aquest municipi. Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui també ha explicat que els serveis tècnics determinaran si convé iniciar les obres a la fi de 2021 o una vegada que finalitzen els rigors de l’hivern. En qualsevol cas, «l’objectiu és que aquests treballs estiguen acabats en el primer semestre de 2022, a fi que la via puga ser utilitzada durant temporada turística».

Martí titlla l’actuació de “molt important” perquè “posarà solució a una demanda històrica de dècades dels veïns de Cabanes i Orpesa, i dels usuaris habituals”.

Per part seua, el diputat de Carreteres, Santi Pérez, ha explicat que «per a escometre la licitació ha calgut un acord entre la Diputació i la Generalitat Valenciana, així com superar un llarg procediment administratiu, amb el desenllaç del qual la Diputació asfaltarà l’ample de la carretera i, una vegada finalitzats aquests treballs, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat s’encarregarà de convertir en xafables les deficients i molt perilloses cunetes actuals. D’aqueixa forma es podrà ampliar l’ample de la via entre un metre i metre i mig, segons els trams». Aquesta actuació «resulta especialment important en les zones amb corbes més tancades».

Pérez ha assenyalat finalment que «quan concloga la pavimentació que executarà la Diputació, la Generalitat estarà en disposició d’iniciar la construcció de les cunetes xafables de manera immediata, perquè són treballs que es realitzaran amb càrrec al seu contracte de manteniment de carreteres».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari