La diputada Patricia Puerta proposa implantar la llengua de signes en la Diputació

La institució concedirà en 2020 una subvenció de 28.500 euros perquè aquesta entitat sense ànim de lucre atenga socialment les 400 persones sordes i sordcegues que resideixen a la província

La diputada Patricia Puerta proposa implantar la llengua de signes en la Diputació
27/01/2020 -

La Diputació de Castelló i l’Associació de Persones Sordes de Castelló (APESOCAS) treballaran per a implantar la llengua de signes en les sessions del ple i en els actes oficials de la institució provincial. Així ho han decidit la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i la presidenta de APESOCAS, Laura Cervera, en el transcurs de la reunió que han mantingut en la jornada de hui. Puerta ha manifestat que “quan parlem de la Diputació del canvi també ens referim a fer-la accessible a tota la ciutadania i al fet que les persones sordes puguen accedir a tota la informació que genera la institució”. “La nostra intenció”, ha afegit, “és la de continuar fent passos a favor de la igualtat d’oportunitats perquè fer-ho així és de justícia”.

Patricia Puerta ha visitat les instal·lacions de l’associació per a conéixer de primera mà les activitats que realitza. Tant la presidenta, Laura Cervera com la treballadora social, Raquel Font, han informat que a la província de Castelló hi ha 400 persones sordes i sordcegues, per a les quals APESOCAS realitza al voltant de 800 serveis a l’any. En la majoria dels casos, les actuacions consisteixen en el fet que una intèrpret de signes acompanya al sol·licitant a una consulta mèdica, encara que també es realitzen sol·licituds per a fer gestions en organisme oficials o davant notaris i advocats, així com per a contractacions de telefonia mòbil. La presidenta de APESOCAS, Laura Cervera, ha destacat que “aquest servei és imprescindible perquè les persones sordes puguen ser autònomes”.

Durant la reunió mantinguda hui, la vicepresidenta Puerta ha informat que la Diputació de Castelló mantindrà en 2020 la subvenció de 28.500 euros a APESOCAS perquè l’entitat puga fer front parcialment a les despeses derivades de la contractació d’una treballadora social, una intèrpret de signes i una guia ILS per a persones sordcegues.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari