La Junta de Portaveus analitza la situació del coronavirus a la ciutat de Castelló

L’Ajuntament treballa en coordinació permanent amb les autoritats sanitàries i seguirà les directrius que es determinen des de les administracions competents

La Junta de Portaveus analitza la situació del coronavirus a la ciutat de Castelló
10/03/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha convocat hui una reunió extraordinària de la junta de portaveus per a donar compte a tots els grups municipals (PSOE, Compromís, Podem-EUPV, PP, Ciudadanos i Vox) sobre el seguiment del coronavirus realitzat en el si de la comissió municipal interdepartamental i informar sobre els contactes mantinguts amb les autoritats sanitàries.

Cal recordar que fins al moment només hi ha constància de dos casos a Castelló que van ser confirmats la setmana passada. “Continuem treballant en coordinació amb les administracions públiques competents per a conéixer l’evolució de la situació”, ha explicat l’alcaldessa. Així mateix, ha assenyalat que “si les autoritats sanitàries determinen mesures extraordinàries, l’Ajuntament actuarà en conseqüència”.

La primera edil ha recordat que l’Ajuntament de Castelló va prendre la iniciativa davant els casos de coronavirus detectats a la província amb la creació d’una comissió municipal de seguiment. “Hem actuat des del primer moment sense alarmismes, però amb prevenció”, ha destacat Marco. En aquesta taula de treball, que es va constituir el passat 20 de febrer, estan representades les àrees d’Emergències i Seguretat Pública, Educació, Salut, Benestar Social i Recursos Humans. En el si de la comissió, que ha celebrat ja dues sessions, es va acordar reforçar les mesures de prevenció de caràcter intern i extern amb la difusió d’informació entre associacions veïnals i centres de majors, educatius i esportius. També s’ha informat usuaris dels serveis de Teleassistència, d’ajuda domiciliària i del centre d’acolliment, així com a les famílies que resideixen en assentaments i infrahabitatges.

En l’àmbit intern, la comissió va difondre també les mesures de prevenció oficials i va decidir reforçar les condicions d’higiene en les dependències municipals -especialment en zones d’afluència de públic- amb dispensadors de gel hidroalcohòlic. A més, està previst realitzar xarrades informatives per al personal municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari