La Plana Baixa: entre els 0 i els més de 300 casos d'incidència acumulada

L’evolució de la pandèmia contrasta entre els municipis costaners i els de l’interior de la comarca

La Plana Baixa: entre els 0 i els més de 300 casos d'incidència acumulada

La pandèmia de la COVID-19 s’ha vist frenada amb l’avanç de la vacunació en la Comunitat Valenciana i amb unes vacances de Pasqua que han provocat un lleuger increment de la incidència, però no tan elevat com el que s’esperava. Malgrat això, els brots han marcat la diferència entre uns municipis i altres i un exemple d’això és la comarca de la Plana Baixa, amb municipis que estan en un nivell de “nova normalitat” i altres que es troben en “risc extrem”.

Tal com indiquen les dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la majoria de municipis de Castelló i de la Comunitat Valenciana està per davall dels 25 casos d’incidència acumulada en els últims 14 dies, la qual cosa els situa en el nivell de “nova normalitat”.

Aquesta incidència tan baixa és la que dona esperança a la meitat de municipis de la Plana Baixa. Les Alqueries, Artana, Ribesalbes, La Llosa, Onda, Alfondeguilla, Tales, Eslida, Suera, L’Alcúdia de Veo i Aín compten amb una incidència acumulada de 0 casos, ja que no han registrat casos positius en els últims 14 dies (a excepció d’Onda, que ha registrat 6 positius i ha situat la seua incidència en 24,02 casos).

La incidència és de risc baix en el cas de La Vilavella (32 casos per 100.000 habitants), Moncofa (29,82 positius) i Almenara (49,26 casos), tots ells per davall dels 50 casos per 100.000 habitants.

No obstant això, la situació és molt diferent en la resta de municipis de la Plana Baixa. Betxí i Vila-real ascendeixen al risc mitjà després de registrar, en el primer cas, 4 PCR positives en els últims 14 dies i una incidència de 71,2 casos; i en el segon, 42 contagis que situen la incidència en 81,8. En el cas de Xilxes, la incidència acumulada actual és de 184,23 positius amb 5 contagis en els últims 14 dies, i a la Vall d’Uixó, de 198,86 casos, amb 63 contagis en les últimes dues setmanes.

Els que disparen els nivells són Borriana, amb 92 contagis recents que han augmentat la incidència fins als 262,47 casos; i Nules, amb 302,21 casos després de registrar 40 positius en els últims 14 dies. Tots dos se situen, així, en risc extrem, en superar els 250 casos d’incidència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari