Més de 20 agents de Policia Local es formen per a evitar delictes de LGTBIfobia a la Vall d'Uixó

Més de 20 agents de Policia Local es formen per a evitar delictes de LGTBIfobia a la Vall d'Uixó

Més de 20 agents de Policia Local de la Vall d’Uixó i de diferents municipis de les províncies de Castelló i València estan participant en el curs de formació realitzat a instàncies de la Unitat Policial LGTBI de la Vall d’Uixó (LGTBIPOL) i homologat per l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE).

L’alcaldessa, Tania Baños, el regidor de Policia, Javier Ferreres, i la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, han visitat els tallers que durant cinc sessions imparteix l’associació Lamba i formen als agents en prevenció i actuació davant delictes d’odi per LGTBIfobia. Així, reben eines adequades per a la intervenció, comprenen el funcionament d’aquesta mena d’agressions i les seues motivacions i reconeixen les vulnerabilitats psicològiques de les víctimes.

El col·lectiu LGTBI és un dels més vulnerables i segons l’Agència Europea de Drets Humans és un dels grups poblacionals que menys denuncien, per la qual cosa només hi ha constància d’un 20% de les agressions. Per això, la Generalitat Valenciana en la Llei d’igualtat de les persones LGTBI promou la formació dels cossos de seguretat i emergències en coneixement i respecte a l’orientació sexual, identitat de gènere, expressió de gènere, desenvolupament sexual o grup familiar.

Ferreres ha destacat que LGTBIPOL és “la primera unitat policial d’aquest tipus en la Comunitat Valenciana”, després de la seua posada en funcionament l’any passat. Per això, “som ja un referent per a altres plantilles de Policia Local, com demostra el bon acolliment i l’interés en aquest curs de formació, que està recolzat per un organisme oficial”.

Per part seua, l’alcaldessa ha mostrat la seua satisfacció “perquè el nostre model es pot exportar a altres municipis, ja que hem sigut pioners”. A més ha valorat que la Policia Local de la Vall d’Uixó “acompanya i ajuda a les persones, estant al seu costat i no sols reprimint comportaments amb multes i sancions, sinó millorant la societat i fent-la més igualitària, més respectuosa i més tolerant”.

Les persones que patisquen un de delicte d’odi “poden acudir tranquil·les a la Policia Local, perquè hi ha agents especialitzats i formats que els ajudaran i tractaran adequadament”, han afegit. A més es realitza acompanyament en cas de denúncia i, de la mà de Lamba, poden rebre serveis de psicologia i assessorament jurídic o laboral.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari