L'alumnat de secundària de la Vall d'Uixó debatrà sobre si cal posar límits a la ciència

El projecte ‘La força de la paraula’ es consolida i fomenta el pensament crític i els valors democràtics entre els joves dels tres instituts

L'alumnat de secundària de la Vall d'Uixó debatrà sobre si cal posar límits a la ciència
18/01/2022 -

El projecte ‘La força de la paraula‘ que desenvolupa l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, els centres educatius i l’associació Parlem compleix cinc anys i es consolida com “una de les iniciatives d’innovació educativa més importants de la Comunitat Valenciana”, tal com ha expressat la regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García. De fet, per segon any consecutiu ha rebut el suport de la Conselleria d’Educació, que atorga una subvenció perquè puga realitzar-se.

García ha recordat que el projecte va començar en 2018 com una prova pilot en primària i “des de llavors no ha parat de créixer, amb l’ampliació a secundària”. Es tracta d’una iniciativa intercentres, interdisciplinària i amb una perspectiva de ciutat educadora, perquè és compartida per la Regidoria d’Educació, els centres educatius i la societat civil, representada per l’associació Parlem que participa en la formació a l’alumnat.

Des de l’associació Parlem, Sergi Ortega, ha explicat que la formació començarà aquest divendres 21 de gener a les vesprades en el Casal Jove, amb l’objectiu de “dotar a l’alumnat de les eines necessàries per a buscar fonts i estructurar l’argumentari”. La pregunta que hauran de respondre enguany en la lliga de debat local serà ‘Calç posar límits a la ciència?’ i la final tindrà lloc el 26 de març en el Teatre Municipal Carmen Tur.

Així, fins a desembre es desenvoluparà la primera fase del projecte en els tres instituts, que és formativa: saber estar, modular, gestionar el temps… La segona fase serà la mateixa lliga de debat, mentre també es prepara la participació en la Lliga de Debat de la Xarxa Lluis Vives. I la tercera fase acollirà ‘Xarrades per la Vall’, tant a càrrec d’alumnes com de persones convidades que tractaran temes que interessen als joves.

La presentació de ‘La força de la paraula’ també ha comptat amb la presència de Juan Antonio Valls, coordinador del projecte, i de Sagrari Molés, professora de Filosofia. Tots dos han destacat la importància de la formació en oratòria i expressió oral. I és que utilitzant la paraula per a confrontar idees i debatre es fomenta el pensament crític i el compromís amb els valors democràtics i s’aprén a filtrar la informació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari