L'Aplec de la Plana torna a la Vall d'Uixó del 7 al 13 de març amb una àmplia programació cultural

La Falla Ja Estem Tots i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó coorganitzen aquest esdeveniment que té a la dolçaina i el tabal com a eix vertebrador

L'Aplec de la Plana torna a la Vall d'Uixó del 7 al 13 de març amb una àmplia programació cultural
22/02/2022 -

Del 7 al 13 de març torna l’Aplec de la Plana, coorganitzat per la Falla Ja Estem Tots i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. Després d’un any sense celebrar-se a causa de la pandèmia, aquest mes de març es reprén amb una potent programació que inclou conferències, concerts, la fira solidària i, com a novetat, un Aplec infantil. Això se suma al ja consolidat Aplec de Dolçaina i Tabal, que tindrà lloc el dissabte 12 de març.

La regidora de Cultura, Maria Cruces; el president de la Falla Ja Estem Tots, Jorge Marqués; i Vicent Ramón Mingarro, de la Colla de Dolçaina i Tabal de la Vall d’Uixó, han presentat aquesta edició que té com a eix vertebrador a la dolçaina i el tabal, i que reivindica “la nostra llengua, la nostra cultura i el que ens identifica com a poble”, han destacat.

L’Aplec serà el 12 de març, amb una versió infantil a les 11.30 hores en la qual participaran les bandes juvenils del Centre Instructiu d’Art i Cultura i de la Schola Cantorum. A les 16.30 hores, una dotzena de colles eixiran de diferents punts de la ciutat i es concentraran en la Plaça de l’Àngel amb la Muixeranga de la Safor, des d’on eixiran en cercavila fins a la Plaça del Circ.

Els concerts se celebraran en diferents espais: l’11 de març l’homenatge a la música en valencià (Jorge Gumbau i la Maria) en el Teatre Municipal, el 12 de març al matí Dani Miquel en la Plaça del Circ, el 12 de març a la vesprada Urbàlia Rurana en la Plaça del Circ, i el 13 de març Grup Ternari de Dolçaina i Orgue a l’Església de l’Assumpció.

Les conferències versaran sobre la dolçaina, la dona en la música tradicional, els reptes del patrimoni i la cultura, i sobre les llengües minoritàries, amb la participació de Jorge Pueyo, Antoni de l’Asunción, Noelia Llorens, Susana Díaz i Darío Pérez.

Creus ha assenyalat que les restriccions per la Covid-19 estan decaient “i és el moment d’anar tornant a la normalitat, perquè és positiu per al benestar mental”. Així mateix, ha mostrat la col·laboració municipal per a “coorganitzar una programació d’entitat i consolidar i engrandir l’Aplec”.

Per a finalitzar, el president de Ja Estem Tots ha posat en valor que l’Aplec de la Plana és “un acte cultural que aglutina a diferents associacions del municipi i que implica la ciutadania”. A més, “cada any són més les persones i agrupacions de fora que venen”, per la qual cosa ha animat a tots els vallers i valleres a gaudir del programa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari