L'Ajuntament de la Vall d'Uixó compra l'antic edifici de la Schola Cantorum per a millorar l'atenció ciutadana

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó compra l'antic edifici de la Schola Cantorum per a millorar l'atenció ciutadana
10/03/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat en ple extraordinari la incorporació dels romanents al pressupost municipal per a realitzar inversions de millora de la ciutat, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSOE, EU i Compromís) i l’abstenció de l’oposició (PP, Ciutadans i Vox). L’alcaldessa, Tania Baños, els tinents d’alcaldessa, Carmen García i Fernando Daròs, i la regidora d’Hisenda, Zaida Moreno, han donat compte d’aquests projectes que seran possibles gràcies al fet que l’any passat es van estalviar 489.000 euros.

La inversió més destacada és la compra de l’antic edifici de la Schola Cantorum per a ampliar l’edifici de l’Ajuntament, ja que és annex. Així, s’ha arribat a un acord amb els propietaris i l’Ajuntament de la Vall d’Uixó abonarà 600.000 euros en quatre anualitats per la seua adquisició, que s’assumiran amb fons propis sense haver de sol·licitar préstec.

La primera anualitat que es pagarà és de 170.000 euros i permet tindre la propietat, alguna cosa que era imprescindible per a poder aconseguir finançament d’altres administracions, especialment de Fons Europeus. Aquesta compra és “un fet històric per a la Vall, perquè es porta parlant d’aquesta necessitat des de fa molts anys, però mai s’havia aconseguit”, han destacat des de l’equip de govern local.

Amb aquest projecte “recuperem patrimoni i evitem que caiga en mans privades i desaparega, com ha passat amb altres edificis històrics de la nostra ciutat”, han assegurat. A més amb la futura ampliació es millorarà l’atenció a la ciutadania (per exemple, ara les cues d’espera s’han de fer al carrer per falta d’espai) i es millorarà l’eficiència en centralitzar els serveis municipals.

La resta d’inversions que es realitzaran amb els romanents són: 100.000 euros per a ampliar el Pla d’Asfaltat (en total es destinaran 220.000 euros enguany), 50.000 euros per a millorar els polígons industrials, 25.000 euros per a la construcció de columbaris en el cementeri municipal, 47.500 euros per a la construcció d’una nova aula d’infantil 2-3 anys en el CEIP Lleonard Mingarro, 23.000 euros per a millorar l’accés al CEIP Assumpció, 20.000 euros per a millorar la depuradora municipal, 20.000 euros per a finalitzar les obres del Jutjat de pau, i 10.000 euros per a un programa d’inserció soci-laboral.

El pressupost municipal d’aquest 2022 suposa “una aposta per recuperar patrimoni, amb la compra de l’antic edifici de la Schola Cantorum i la Torre de Benissahat”; per l’urbanisme amb actuacions com les millores en el cementeri, l’asfaltat o els polígons; i “per l’educació pública, ja que mai s’havia dedicat tants diners”. Amb les dues obres que ara s’inclouen, es duplica la partida per al manteniment de col·legis i arriba als 140.000 euros.

REDUCCIÓ DEL DEUTE

Cal recordar que des de 2015 l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha reduït el deute municipal en 17 milions d’euros. En accedir al govern, era de 28 milions (875 euros per habitant) i enguany es tancarà amb 11 milions (343 euros per habitant). També s’ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdor, fins als 13 dies, i s’han regularitzat els contractes públics.

Aquesta gestió econòmica “seriosa i responsable” ha permés “aconseguir l’estabilitat pressupostària necessària” després d'”una situació difícil com la que hem viscut els últims anys per la pandèmia”. Per això, ara es pot destinar quasi mig milió d’euros “a escometre millores a la ciutat i en la qualitat de vida dels vallers i valleres”, han finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari