L'Ajuntament de la Vall d'Uixó activa sis punts públics i gratuïts de recàrrega de vehicles elèctrics

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó activa sis punts públics i gratuïts de recàrrega de vehicles elèctrics
11/03/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha activat sis punts públics i gratuïts de recàrrega de vehicles elèctrics. Els pals estan situats en tres ubicacions diferents, amb dues preses en cadascun: el pàrquing del Poliesportiu Municipal, enfront de l’edifici de l’EPA-EOI i en la plaça 9 d’Octubre (Carbonaire). D’ací a poc temps s’instal·larà un punt més en l’Estació d’Autobusos i en total seran huit les places disponibles a la ciutat.

L’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Mobilitat, Javier Ferreres, han visitat el punt instal·lat enfront del Poliesportiu Municipal per a comprovar el seu funcionament. Aquesta iniciativa entra dins de “la nostra aposta per la mobilitat sostenible, per la reducció d’emissions i per fomentar l’adopció del vehicle elèctric entre la ciutadania”, tal com han assegurat. D’aquí ve que de moment la seua utilització siga totalment gratuïta.

Els pals de recàrrega són monofàsics de 7,5 quilowatts i tenen un temps de càrrega d’entre 2 i 5 hores depenent de la mena de bateria del vehicle. Per a utilitzar-los cal descarregar una aplicació per al telèfon mòbil i donar-se d’alta també gratuïtament. Els pals estan preparats per a, en un futur, poder realitzar pagaments amb targeta de crèdit i per a limitar els temps de recàrrega i així facilitar la rotació de vehicles.

Amb aquests tres pals de recàrrega, més el que s’instal·larà pròximament, la Vall d’Uixó és la ciutat amb més punts públics i actius a la província de Castelló. Aquesta és “una de les aportacions que podem fer des del local al global per a lluitar contra el canvi climàtic”, han explicat. I se suma a la renovació de la flota de vehicles municipals que l’Ajuntament va iniciar la legislatura passada adquirint cotxes elèctrics i híbrids per a la Policia Local, Brigada Municipal i el departament d’Urbanisme.

Pla d’acció

Cal recordar que l’Ajuntament està immers en la redacció d’un pla d’acció a través del Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia Sostenible (PAUS). Dins d’aquest procés ja s’han realitzat dues jornades de participació ciutadana, una amb l’alumnat dels tres instituts i una altra amb associacions i públic en general.

Entre els compromisos del PAUS està la reducció del 40% de l’emissió de gasos d’efecte d’hivernacle. L’alcaldessa ha posat l’accent que aquest objectiu “no l’aconseguirem només amb la iniciativa pública, sinó que hem d’implicar el sector privat i la ciutadania, perquè no tenim un planeta B i hem de deixar-li’l a les generacions del futur, com a mínim, igual que està ara”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari