L'Ajuntament de La Vall d'Uixó instal·la el panell explicatiu del mural feminista de l'avinguda Corazón de Jesús

El panell recull els noms de les dones representades en l’obra i els motius pels quals són importants en el feminisme

L'Ajuntament de La Vall d'Uixó instal·la el panell explicatiu del mural feminista de l'avinguda Corazón de Jesús
20/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha instal·lat un panell amb informació sobre les onze dones del mural feminista. La iniciativa se suma a la resta de panells informatius situats en els diferents punts d’interés turístic de la localitat. La finalitat, a més de turística i cultural, “és didàctica, perquè tots puguen saber més sobre l’obra, els qui van ser aquestes dones i per què van tindre un paper important en la lluita feminista”, tal com ha explicat la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé.

El panell està situat a “la distància apropiada perquè es puga identificar correctament la informació en el mural”. Pròximament, s’afegirà un codi QR, que proporcionarà informació més detallada sobre cadascuna d’aquestes dones, “per a donar a conéixer amb major profunditat les seues històries”. També està prevista la il·luminació del mural perquè l’obra siga visible durant la nit.

El mural entra a formar part del conjunt d’obres d’art de la localitat, dins de la modalitat d’art urbà. A més, la regidora ha destacat la “importància que té aquest reconeixement a les dones representades i la seua lluita pel feminisme durant la història, fomentant la igualtat entre homes i dones, fent possible la societat que hui tenim”, convertint a La Vall d’Uixó en “una de les primeres localitats a fer un reconeixement d’aquest tipus”.

L’obra va ser realitzada per l’artista vallero Miguel Carlos Montesinos i es troba en l’avinguda Corazón de Jesús, a l’altura de l’escola infantil Sagrat Cor, des de juliol de 2021. En ella apareixen onze dones destacades en la lluita feminista al llarg de la història:

 • Anna Lee Fisher: astronauta, química i metgessa estatunidenca
 • Angela Davis: filòsofa, política, activista i defensora dels drets LGTBIQ+
 • Malala Yousafzai: activista pakistanés i Premi Nobel de la Pau 2014
 • Carmen Alborch: doctora en Dret i degana de la facultat, política i ministra de Cultura
 • Gloria Fuertes: escriptora i poeta feminista i pacifista
 • Frida Kahlo: artista multidisciplinari i icona del moviment feminista
 • Clara Campoamor: advocada, escriptora, política i defensora dels drets de les dones i impulsora del sufragi femení en Espanya
 • Simone de Beauvoir: filòsofa, escriptora i professora de la Universitat de París
 • Virginia Woolf: escriptora britànica considerada una de les més destacades figures del modernisme i del feminisme internacional
 • Kathy Switzer: escriptora, periodista i primera dona a córrer una marató
 • Marie Curie: científica polonesa-francesa, primera persona a rebre dos premis Nobel i primera dona a ser professora universitària

Per a finalitzar, la regidora ha volgut animar a tots aquells que passen per l’avinguda, es detinguen a conéixer la història que hi ha darrere d’aquest homenatge a les dones “que van lluitar i es van mantenir fortes, malgrat les dificultats que van tindre en els seus temps”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari