L'Ajuntament de la Vall d'Uixó retira 25.000 quilos d'abocaments incontrolats

Les actuacions s’han realitzat en terrenys municipals i vials públics, als quals també es tracta d’impedir l’accés de vehicles

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó retira 25.000 quilos d'abocaments incontrolats
30/12/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha retirat 25.000 quilos d’abocaments incontrolats en el terme municipal en les últimes setmanes. Concretament en El Parany, inici del Camí Font de Cabres, Camí València i Maquial. El regidor de Sostenibilitat, Fernando Daròs, ha destacat que aquestes actuacions de neteja s’han realitzat “en terrenys municipals i vials públics, que són als quals podem accedir i impedir l’accés”.

En aquest sentit, ha explicat que “després de la retirada dels abocaments es fan cavallons de terra per a dificultar l’accés de vehicles a aquestes zones en les quals s’ha detectat que s’acumulen voluminosos i restes d’obres o de mudances, principalment”. A més posteriorment es traslladen a un punt autoritzat de gestió de residus. Aquests treballs tenen un cost de més de 10.000 euros anuals per a les arques municipals.

Daròs ha incidit en què “l’incivisme d’uns pocs l’acaben pagant tots els veïns i veïnes, econòmicament i també amb conseqüències mediambientals, d’imatge i de salubritat”. Per a evitar aquests abocaments, la Policia Local i la Regidoria de Sostenibilitat treballen de manera coordinada per a establir punts de control amb càmeres mòbils i de videovigilància en els punts més sensibles, la qual cosa ja ha suposat diverses sancions per als autors.

Aquesta campanya de retirada d’abocaments incontrolats continuarà en les pròximes setmanes, així com la vigilància. No obstant això, és important la col·laboració ciutadana “perquè en cas de detectar alguna situació anòmala en el terme municipal el comunique a la Policia Local perquè puga actuar”, ha assenyalat el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari