L'Ajuntament de la Vall d'Uixó és el segon més transparent de la província

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó és el segon més transparent de la província
25/07/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó és el segon més transparent de la província de Castelló. Això es desprén de l’informe InfoParticipa de l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat CEU-UCH i del Grup d’Investigació ComSET de la Universitat Autònoma de Barcelona, que audita als ajuntaments en qüestions de transparència.

A més del segon ajuntament més transparent de la província, també se situa entre els millors de la Comunitat Valenciana, amb un compliment del 75% (39 dels 52 indicadors que es valoren). L’alcaldessa, Tania Baños, ha assenyalat que s’ha fet “un gran esforç perquè la transparència siga un element transversal de la gestió municipal i hem millorat les dades considerablement, en passar del 50% en 2021 al 75% enguany”.

Per a l’alcaldessa és “un bon resultat” i “estem satisfets, però volem millorar i sabem que queda molt per fer per a continuar guanyant en transparència i en credibilitat de cara a la ciutadania”. Així, s’implantarà un pla de millora contínua de la transparència i d’automatització del procés. Per a això “involucrarem a tota l’organització per a continuar complint els ítems i complir amb els que encara no hem aconseguit”. La majoria ja està en procés d’incorporació a la web de l’Ajuntament.

Per a continuar millorant, dins del Pla Anual de Formació, abans que finalitze l’any s’aprovarà la nova ordenança de govern obert, dins de la qual es troba la transparència. En aquest sentit, Baños ha assegurat que “volem que la transparència siga marca de la casa i augmentar l’evolució positiva que hem tingut aquests mesos”.

La plataforma InfoParticipa ha valorat positivament que en la pàgina web municipal es poden trobar des del currículum i les retribucions mensuals i declaracions de béns de la corporació municipal, fins a l’agenda institucional, codi de conducta, actes i vídeos del ple municipal, acords de la junta de govern, normativa urbanística, informació sobre estat d’execució, modificacions i liquidació del pressupost, informació sobre deute municipal i estabilitat financera, processos d’ocupació i ofertes de treball, contractes formalitzats majors i menors, convocatòries i resolucions de subvencions i convenis, directori d’entitats i associacions, etc.

ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA

Per a finalitzar, Baños ha posat en valor el procés de modernització i d’implementació de les noves tecnologies i de les dades al servei de la gent. Aquests resultats no haurien sigut possibles “sense tot el treball que hem fet des de 2015 perquè l’Ajuntament s’adapte a l’administració electrònica”, ja que “quan entrem al govern no es podia fer cap gestió en línia i ara es poden fer totes les que la llei permet, eliminant el paper quasi per complet per a ser més eficaços i eficients”.

També s’ha fet un important esforç “per a impulsar la participació ciutadana i la cogovernança” i l’alcaldessa ha recordat els processos participatius més recents: nou ajuntament, projecte del Camí de l’Aigua, Agenda 2030, pla de turisme, pla d’acció sobre el clima o regeneració urbana de la Colònia Sant Antoni.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari