Smara inicia la Caravana d'Aliments i realitza una xerrada sobre Vacances en Pau

Smara inicia la Caravana d'Aliments i realitza una xerrada sobre Vacances en Pau
27/02/2020 -

L’associació Smara, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, inicia un any més la campanya Caravana d’Aliments, en la qual es replegaran oli, sucre, arròs i llentilles per als camps de refugiats del Sàhara Occidental fins al dia 9 de març. El punt de recollida és la Casa de Barri de Carbonaire, i l’horari serà dimarts i dijous de 15.00 a 17.30 hores, i divendres de 15.30 a 19.00 hores. A més, Smara portarà a terme una xerrada explicativa sobre el programa d’acollida Vacances en Pau el dissabte 29 de febrer, a les 19.00 hores, a la casa de Barri de Carbonaire.

“Més de 180.000 persones viuen com a refugiades en el desert del Sàhara en condicions infrahumanes, i en part és responsabilitat de l’estat espanyol”, assenyala la regidora de Serveis Socials, Marian Artero. Respecte al programa Vacances en Pau, la regidora ha explicat que aquest té una duració de dos mesos i en ell poden participar totes aquelles famílies disposades a “cuidar, educar i estimar a aquests xiquets i xiquetes”. Malauradament, en l’actualitat sols 12 famílies de la Vall d’Uixó participen en el programa d’acollida.

“Fa 44 anys es va proclamar la República Àrab Sahrauí Democràtica a conseqüència de la invasió del govern de Marroc al Sàhara Occidental i amb la deixadesa del govern espanyol; des d’aleshores, el poble sahrauí està vivint en campaments de refugiats”, destaca la presidenta de Smara, Tica Ferreres, qui anima a tota la ciutadania a col·laborar en aquests dos projectes que s’impulsen des de l’associació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari