El Club de Lectura Intergeneracional de la Vall d'Uixó es reinventa per a connectar a joves i majors

Els alumnes de PR4 de l’IES Benigasló i els residents de la Llar Sagrada Família comparteixen experiències per videoconferència

El Club de Lectura Intergeneracional de la Vall d'Uixó es reinventa per a connectar a joves i majors
11/11/2020 -

El Club de Lectura Intergeneracional que organitzen l’Ajuntament de la Vall d’Uixó i l’IES Benigasló s’ha reinventat perquè puga celebrar-se en l’actual situació de pandèmia. Així, s’ha buscat una alternativa “perquè els joves i les persones majors puguen trobar-se, perquè és una experiència molt enriquidora”, tal com han explicat la regidora de Cultura, Maria Cruces, i la de Serveis Socials, Marian Artero.

Aquest projecte va nàixer fa 10 anys de l’IES Benigasló i la Biblioteca Municipal i amb els anys ha anat creixent, amb l’adhesió dels tres instituts, de la Llar Sagrada Família i de les persones majors del Club de Lectura. Aquest curs 2020-2021 s’ha hagut de reduir a la participació únicament del PR4 de l’IES Benigasló, que es connecta a través de videoconferència amb la Llar Sagrada Família i la Biblioteca Municipal.

“Anteriorment tots els participants es reunien físicament, però enguany per a fer-ho de manera segura hem d’utilitzar les tecnologies per a ser a prop”, han indicat les regidores. Aquest projecte és “més important si cap aquest curs, perquè les persones majors són les que més han patit la pandèmia i fins i tot la residència ha estat aïllada durant molts mesos”.

En aquest context, el Club de Lectura Intergeneracional permet als residents “tindre contacte amb els joves i això els aporta il·lusió i alegria en el seu dia a dia”. D’altra banda, l’alumnat de l’IES “escolta la seua experiència i es pot posar en la seua pell”, la qual cosa farà que “es consciencien, perquè tots hem de ser responsables per a protegir als nostres majors”, han incidit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari