L'Ajuntament de la Vall d'Uixó congela l'IBI per a l'any 2020

El motiu de la congelació és mantenir els paràmetres d’estabilitat pressupostària que marca el Ministeri d’Hisenda

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó congela l'IBI per a l'any 2020
31/10/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó congelarà l’Impost sobre Béns immobles urbans per a l’any 2020 d’acord amb els paràmetres d’estabilitat pressupostària fixats pel Ministeri d’Hisenda. «Durant els últims quatre anys hem baixat l’IBI una mitjana de 45€ per ciutadà, la qual cosa suposa que l’ajuntament ha deixat de recaptar 1’5 milions d’euros» ha explicat la regidora d’Hisenda, Zaida Moreno.

A més, el ple municipal aprovarà aquesta vesprada dues modificacions d’ordenances municipals: una destinada a les famílies nombroses i un una altra als vehicles de tracció mecànica.

Quant a la primera modificació, fins ara era un requisit imprescindible que tots els membres de la unitat familiar van estar empadronats en el mateix immoble, pel qual no es tenia en compte als pares i mares que estan separats o divorciats. Moreno assegura que amb aquesta modificació s’anul·larà aquest requisit sempre que es demostre que els titulars separats o divorciats tenen l’obligació de passar una manutenció.

La segona ordenança modificada és la que regula l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. A partir de l’1 de gener de 2020 ja no es bonificaran els cotxes que tinguen més de 25 anys, només aquells que estiguen catalogats com a vehicles històrics. «Aquesta mesura es pren per motius mediambientals, ja que era contradictori que s’estiguera bonificant, per exemple, a cotxes híbrids i a la mateixa vegada també a cotxes que tenen més de 25 anys, que són els que més contaminen», destaca la regidora.

A partir de la setmana vinent tots els titulars de cotxes de més de 25 anys rebran a casa una notificació amb els passos a seguir, per si prefereixen fer el seu vehicle històric o bé donar-ho de baixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari