La Conlloga Muixeranga de Castelló actuarà en el Paratge de Sant Josep

La Conlloga Muixeranga de Castelló actuarà en el Paratge de Sant Josep
06/04/2022 -

Actuar en llocs emblemàtics per a promocionar i vertebrar el territori de la província de Castelló és la fi del projecte que està realitzant la Conlloga Muixeranga de Castelló. I aquest diumenge 10 d’abril arribarà aquesta iniciativa al Paratge de Sant Josep. A les 18.00 hores actuaran en la pista de ball i si les circumstàncies derivades de les últimes pluges ho permeten també ho faran a l’interior dels Coves de Sant Josep, a la sala de la catedral.

El regidor de Turisme, Jorge García, ha explicat que des de l’equip de govern “estem apostant per oferir atractius complementaris a la visita als Coves de Sant Josep, especialment culturals i patrimonials i que posen en valor les nostres arrels i la nostra història”. Per això, ha agraït que la Conlloga Muixeranga de Castelló i Escola Valenciana, els qui impulsen el projecte, hagen pensat en la Vall d’Uixó per a actuar.

Per part de la Conlloga Muixeranga de Castelló, Enric Sorribes, ha destacat que “ens fa molta il·lusió vindre als Coves de Sant Josep dins del projecte d’actuar en espais únics de la nostra província, com ja hem fet en el Pic del Penyagolosa i el Bartolo i al maig farem en el Pic d’Ares”. A més ha afegit que si el nivell de l’aigua i l’estabilitat del sòl a l’interior dels Coves de Sant Josep ho permet “serem la primera colla muixeranguera que farà una figura a dalt d’una muntanya i dins d’una muntanya”.

Per a finalitzar, des d’Escola Valenciana, Patri Teruel ha agraït a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó la tramitació dels permisos per a actuar en el Paratge de Sant Josep, així com que siga “una entitat compromesa en l’ús i en la promoció del valencià i de la cultura popular valenciana”. També ha posat l’accent que el col·lectiu de muixerangues “està fent una gran faena per a recuperar una part de la nostra cultura que durant molts anys havia estat oblidat i ara està ressorgint amb projectes com aquest d’actuar en llocs emblemàtics de la província de Castelló”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari