La construcció del pont permetrà crear 1.000.000 m² de sòl industrial a la Vall d'Uixó

La construcció del pont permetrà crear 1.000.000 m² de sòl industrial a la Vall d'Uixó
29/08/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha adjudicat a Becsa les obres de construcció del pont de connexió entre els polígons Belcaire i Mesquita. Aquesta actuació suposa una inversió d’1.250.000 euros, que és a càrrec de la Generalitat Valenciana gràcies a la signatura d’un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques.

La seua construcció permetrà crear 1.000.000 m² de sòl industrial, amb l’ampliació de Belcaire C, ja que per al seu desenvolupament el Ministeri posa com a requisit l’existència d’aquesta infraestructura de connexió entre les dues àrees industrials. L’alcaldessa, Tania Baños, ha explicat que actualment “no hi ha metres disponibles perquè no s’ha planificat ni urbanitzat”.

Per a revertir aquesta situació de falta de sòl industrial, s’ha elaborat un full de ruta “per a fer aquesta planificació i que noves empreses puguen instal·lar-se a la Vall d’Uixó i les que ja són ací puguen créixer i ampliar les seues instal·lacions”. Així, amb la materialització del pont “iniciem un procés que sabem que és lent, però que calia començar, perquè el treball de planificació urbanística és llarg i costós”.

En els pròxims dies, l’Ajuntament signarà el contracte d’obres amb Becsa i està previst que en l’últim trimestre d’enguany comencen les obres i s’executen 470.000 euros d’aquestes. Després d’un primer concurs públic en el qual la licitació va quedar deserta “per l’augment dels preus dels materials, sobretot de l’acer, la solució municipal ha sigut ràpida per a complir amb els temps”, ha indicat l’alcaldessa.

400.000 EUROS EN MILLORES

Enguany també s’escometran millores en els polígons Belcaire i Vernicha, gràcies a una subvenció de 400.000 euros de l’IVACE, a través de la Generalitat Valenciana. Aquestes actuacions estaran finalitzades el mes de desembre i consisteixen en la instal·lació de càmeres de videovigilància connectades les 24 hores amb la Policia Local en totes dues àrees industrials.

En Belcaire també es renovarà la senyalització i identificació dels carrers, s’adaptaran les voreres per a fer-les accessibles, es millorarà el sanejament separatiu de les aigües residuals i es crearan 65 nous metres de canalització per a reubicar la línia elèctrica, la qual cosa és necessari per a la construcció del pont de connexió entre els polígons. Per part seua, en la Vernicha també es renovarà la senyalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari