La Vall d'Uixó commemora el Dia Internacional del Migrant

Es projectarà en el Centre Jove de Carbonaire el documental “Els fils del tauler” i hi haurà Jornada de Portes Obertes en el Centre Cultural Islàmic

La Vall d'Uixó commemora el Dia Internacional del Migrant
17/12/2019 -

El 18 de desembre és el dia proclamat per Nacions Unides com a Dia Internacional del Migrant. Per a commemorar aquest dia, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó projectarà el documental d’investigació Els fils del tauler demà a les 17.30 hores en el Centre Jove de Carbonaire (plaça 9 d’octubre). D’altra banda, el Centre Cultural Islàmic realitzarà una Jornada de Portes Obertes el diumenge 22 de desembre en horari de 10.00 a 12.00 hores.

«En 2019 les persones migrants han sobrepassat els 272 milions de persones, 51 milions més respecte a l’any 2010; aquestes persones ixen o bé voluntàriament dels seus països perquè no tenen la possibilitat d’estudiar o treballar, o bé a conseqüència d’una guerra, persecució o desastres naturals, entre altres motius», explica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Els fils del tauler és un documental que compta amb la col·laboració del Fons Valencià de la Solidaritat i narra les causes i conseqüències dels conflictes bèl·lics. A més, a l’acte acudiran dues de les protagonistes del documental, que explicaran la seua vivència com a refugiades: «les conseqüències que aquests conflictes tenen en les persones és que han de fugir dels seus països d’origen a causa de la violència», destaca la regidora.

D’altra banda, el dia 12 es va commemorar el Dia contra la Islamofòbia. Com explica Arter, existeix la necessitat «d’acabar amb discursos i actituds que estan apareixent en molts països europeus, que tenen com a conseqüència agressions verbals i físiques o unes altres que moltes vegades passen desapercebudes, com la discriminació». En aquesta línia, el Centre Cultural Islàmic obrirà les seues portes el 22 de desembre perquè la ciutadania puga comprovar «que es tracta d’un lloc de culte i de pau».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari