La Diputació posa al dia en accessibilitat les Coves de Sant Josep amb 100.000 euros

Baños celebra que la institució invertisca per primera vegada en el segon recurs turístic més visitat de la província

La Diputació posa al dia en accessibilitat les Coves de Sant Josep amb 100.000 euros
11/02/2022 -

L’experiència de recórrer en barca el riu subterrani més llarg d’Europa ja és possible per a persones amb mobilitat reduïda. Amb una inversió propera als 100.000 euros, la Diputació de Castelló ha finançat l’adaptació de les Coves de Sant Josep de la Vall d’Uixó a les normatives d’accessibilitat vigents, en un procés en el qual ha intervingut l’Ajuntament amb l’assessorament de Cocemfe.

El gruix de la inversió ha anat destinat a l’adequació de l’embarcador i a l’adquisició d’una barca totalment adaptada per a l’accés en cadira de rodes. Gràcies a això, el segon destí turístic més visitat de la província s’obri al turisme inclusiu, eliminant les barreres que fins ara restringien la participació de persones amb limitacions permanents de mobilitat.

El president de la Diputació, José Martí, acompanyat per la diputada de Turisme, Virginia Martí, i l’alcaldessa i diputada provincial Tania Baños, ha visitat aquest matí el paratge de Sant Josep per a comprovar el resultat de l’actuació. “Ben a prop de casa tenim una de les atraccions turístiques més impactants i impressionants de tot l’Estat, les Coves de Sant Josep, un recurs que des de hui multiplica el seu atractiu com a destí turístic amb la certificació accessible del recinte”, ha ressaltat Martí. També ha destacat que aquest projecte ja executat entra dins el plantejament estratègic del Patronat de Turisme de posicionar Castelló com a destí turístic inclusiu i d’experiències.

Per la seua banda, la diputada Virginia Martí ha afirmat que “per a aquest equip de govern és tot un orgull col·laborar amb l’Ajuntament de la Vall d’Uixó per a posar al dia la seua oferta turística”. I és que, assegura, “en les Coves de Sant Josep tenim un diamant en brut que hem de polir perquè cada dia vinguen més turistes a la província i que això es traduïsca en oportunitats per a la nostra gent”.

LA PRIMERA GRAN INVERSIÓ PROVINCIAL A LES COVES

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó ha compartit la seua satisfacció perquè “per primera vegada la Diputació de Castelló, a través de Turisme, inverteix decididament a la nostra ciutat per a reforçar el nostre potencial turístic, una reivindicació històrica i legítima perquè no podem oblidar que les Coves són el segon recurs turístic més visitat de la província”. Cada any, més de 200.000 persones accedeixen a l’interior de la cova, una xifra només superada a la província pel Castell de Peníscola.

A banda de la intervenció a l’interior de la cavitat també s’han executat millores en el seu entorn, com la construcció d’un lavabo adaptat a les necessitats de la població amb limitacions de mobilitat en el pàrquing públic. Ja en el paratge, s’ha estrenat un nou parc infantil inclusiu i s’ha renovat el mobiliari urbà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari