La Conselleria d'Educació invertirà 1.900.000 euros en la reforma integral del CEIP Lleonard Mingarro de la Vall d'Uixó

La Conselleria d'Educació invertirà 1.900.000 euros en la reforma integral del CEIP Lleonard Mingarro de la Vall d'Uixó
12/03/2022 -

La Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana ha resolt favorablement la delegació de competències a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó per a la construcció d’un nou edifici d’infantil i la reforma de l’edifici de primària del CEIP Lleonard Mingarro (en el barri Toledo), amb una inversió total d’1.900.000 euros a través del Pla Edificant.

La regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha explicat que el desembre de 2020, l’Ajuntament va sol·licitar aquesta delegació i va presentar la memòria tècnica i l’informe de necessitats, realitzats per tècnics municipals i consensuats amb la comunitat educativa del centre.

En el ple municipal d’aquest mes de març s’aprovarà l’acceptació d’aquestes competències i podrà iniciar-se el procés de licitació de la redacció del projecte per a la realització de les obres. En aquest sentit, García ha assenyalat que “són procediments molt llargs, amb molta burocràcia, però que donen els seus fruits per a millorar l’educació pública”.

L’actuació en el CEIP Lleonard Mingarro consistirà en la demolició de l’actual edifici d’infantil i la construcció d’un nou amb quatre aules, una sala polifuncional i despatxos per a realitzar els grups de reforç educatiu. A més “es rehabilitaran tots els banys de l’edifici de primària i els vestuaris del gimnàs, se substituirà el sistema de calefacció, s’ampliarà el menjador i es millorarà la pista esportiva exterior”, ha afegit.

Cal recordar que en aquest centre l’Ajuntament de la Vall d’Uixó escometrà ja aquest estiu unes obres per a habilitar una aula d’infantil 2-3 anys. L’aportació municipal serà de 47.500 euros i permetrà reformar l’antiga casa del conserge perquè puga albergar la sisena aula pública d’infantil 2-3 anys que s’obri a la ciutat.

PLA EDIFICANT

El Pla Edificant ja ha fet possible la rehabilitació integral dels banys i la substitució de la tanca perimetral del CEIP Eleuterio Pérez (288.000 euros), i la construcció del nou aulari d’infantil, rehabilitació dels banys de l’edifici de primària i instal·lació d’un ascensor en el CEIP Recaredo Centelles (1.300.000 euros).

García ha avançat que a l’abril es publicarà la licitació de les obres de rehabilitació dels banys i construcció d’un gimnàs en els CEIP Colonia Segarra i La Moleta. A més en aquest últim també es pavimentarà el pati. La inversió total entre totes dues obres és de més de 2 milions d’euros. Quant al CEIP Rosario Pérez, ja està en marxa la redacció del projecte d’execució de les obres a càrrec de l’empresa adjudicatària.

Quant a la reforma integral de l’Escoleta Infantil Sagrat Cor, està previst que l’actuació comence a la fi d’aquest mes de març. Les obres consisteixen en l’ampliació del porxo d’accés pel carrer Xacó, l’adaptació de la planta baixa a les noves necessitats, la naturalització del pati i la millora de l’actual pèrgola. El pressupost supera els 760.000 euros i el termini d’execució és de nou mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari