L'Ajuntament de la Vall d'Uixó dona veu a la ciutadania en la creació del Pla d'Acció pel Cim i l'Energia Sostenible

El 2 de març, a les 18.00 hores, se celebra una jornada de participació oberta a tota la ciutadania a la Biblioteca Municipal

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó dona veu a la ciutadania en la creació del Pla d'Acció pel Cim i l'Energia Sostenible
25/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha organitzat una jornada de participació ciutadana, per a donar veu als vallers i valleres en la creació del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible (PACES). Serà el dimecres 2 de març, a les 18.00 hores, a la Biblioteca Municipal, i està obert al públic en general i a les associacions locals.

El regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs, ha explicat que aquest és un dels projectes “més importants d’enguany” per a la seua àrea, ja que és necessari “per a fer front a les conseqüències del canvi climàtic”. Es tracta d'”un pla de futur per als pròxims anys, que volem que siga de tota la ciutat”.

En aquest sentit, Daròs ha assenyalat que els efectes del canvi climàtic “no ens són aliens ni llunyans, perquè a la Vall d’Uixó ja estem notant els seus efectes”. Així, s’ha referit a l’augment de les temperatures, la sequera, l’augment de plagues i les pluges extremes (DANA o gotes fredes), que al costat de qüestions globals com la descongelació dels pols, l’augment del nivell de la mar o la desertització “suposen un gran repte”.

L’objectiu del PACES és “que ens done eines per a impulsar les polítiques necessàries, dins de les possibilitats i limitacions que tenim com a Ajuntament, per a treballar contra el canvi climàtic i les seues conseqüències”. Per a això, es comptarà amb les propostes i aportacions de la ciutadania, en diverses jornades que ja han començat a realitzar-se.

La setmana passada va participar l’alumnat de 1r a 3r d’ESO dels tres IES, amb una sessió participativa en l’Auditori que s’ha completat amb enquestes. Ara, aquest procés s’amplia als vallers i valleres en general, als qui el regidor de Sostenibilitat ha convidat “a assistir, conéixer què és el PACES i quines implicacions té” i a “contribuir a fer una ciutat millor, més verda i sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari