Entra en vigor la nova ordenança de trànsit que regula l'ús dels patinets elèctrics a la Vall d'Uixó

Entra en vigor la nova ordenança de trànsit que regula l'ús dels patinets elèctrics a la Vall d'Uixó
17/06/2022 -

Ja està en vigor la nova ordenança de trànsit i mobilitat de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, que té per objecte “harmonitzar els diferents usos de les vies i els espais urbans, inclosos el per als vianants, circulació de diferents vehicles, estacionament, transport de persones, distribució de mercaderies i necessitats d’ús de l’espai públic en relació amb la mobilitat”, ha explicat el regidor de Mobilitat i Policia, Javier Ferreres.

Un dels aspectes més importants de la nova ordenança és la regulació dels patinets elèctrics, que són considerats vehicles de mobilitat personal (VMP) i, per tant, no poden superar els 25 km/h. És obligatori utilitzar casc de protecció, el patinet haurà de portar llum davantera i posterior i timbre o clàxon si l’estructura ho permet. A més quan se circule a la nit s’hauran d’utilitzar peces reflectores.

Aquestes normes de seguretat s’ajusten a la llei de trànsit nacional, que també estableix que l’edat mínima per a usar patinet és de 16 anys i només pot ser ocupat per una única persona. No es pot utilitzar el mòbil, tampoc es poden utilitzar cascos o auriculars, ni circular per les voreres.

Així, la Policia realitzarà controls per a garantir el compliment, ja que en els últims temps “ha crescut molt el nombre de patinets i han de circular de manera segura”. Així mateix, Ferreres ha assenyalat que abans de comprar un patinet elèctric “les persones que el necessiten poden posar-se en contacte amb la Policia Local, per telèfon o en la reguarda, per a preguntar els seus dubtes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari