La Vall d'Uixó celebra l'III Festival Poetes i Cia el 16 de novembre

El projecte d’enguany es titula ‘Uskut’ i versa sobre l’exili sahrauí, amb la participació de 42 poetes i 12 fotògrafs

La Vall d'Uixó celebra l'III Festival Poetes i Cia el 16 de novembre
04/11/2019 -

Aquest mes de novembre l’Ajuntament de la Vall d’Uixó celebrarà l’III Festival Poetes i Cia, al costat del Centre d’Estudis Vallers. ‘Uskut’ és el títol del projecte d’enguany, que en àrab significa silenci i versa sobre l’exili sahrauí. 42 poetes, 1 prologuista i 12 fotògrafs de la Vall d’Uixó i la Vilavella han participat en aquesta edició, que viurà el seu acte central el 16 de novembre a la vesprada.

La regidora de Cultura, Maria Cruces, ha mostrat el suport municipal “a aquests projectes culturals que tenen com a base la paraula, la imatge i moltes vegades la música com a acompanyant”. Així, ha recordat que l’objectiu de Poetes i Cia és “visibilitzar la poesia, que és un gènere literari poc conegut o popular”.

En les dues edicions anteriors “hem difós la poesia de manera natural i accessible“, ha indicat l’edil. Primer amb il·lustracions i després escrivint versos en bancs. Enguany la gent també s’anirà trobant els poemes i les fotografies “mentre passeja per l’avinguda Jaume I”, ja que es col·locaran lones en l’exterior de ‘els cassets dels mestres’.

El director del CEV, Nel·lo Navarro, ha explicat que per a ‘Uskut’ s’han nodrit d’imatges de persones de la Vall d’Uixó i la Vilavella “que acullen xiquets i xiquetes sahrauís i que han visitat els campaments de refugiats”. D’aquesta manera es converteix també en un projecte social per a donar a conéixer la seua causa.

Per això, Encreuaments ha afegit que aquesta és una edició “especial”, per la vinculació “de la nostra ciutat amb el poble sahrauí des de fa molts anys”. A través del programa ‘Vacances en pau’ “molts xiquets i xiquetes passen l’estiu amb nosaltres i uns altres estudien durant tot l’any”.

El 16 de novembre a les 16.00 hores es rebrà als participants a l’Ajuntament i posteriorment s’instal·laran les banderoles en l’avinguda Jaume I. Per a finalitzar, a les 18.00 hores està prevista la presentació del llibre en el Palau de Vivel.

Prèviament, des del 8 de novembre es podrà visitar a la sala de lectura de la Biblioteca Municipal una exposició amb els poemes i les fotografies de ‘Degoteig’, el projecte de Poetes i Cia de l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari