La Vall d'Uixó finalitza el curs 'Una bici més', dins del Projecte Stars

Aquest taller s’ha impartit durant dos divendres i en ell han participat docents d’educació física i quatre membres de la Policia Local

La Vall d'Uixó finalitza el curs 'Una bici més', dins del Projecte Stars
16/12/2019 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha realitzat la clausura del curs ‘Una bici més’, taller realitzat durant dos divendres per als «champions» del projecte Stars, que són el professorat que coordina totes les activitats de mobilitat sostenible en els col·legis de la localitat. A més dels docents d’Educació Física, també han participat els quatre membres de la Policia Local encarregats d’impartir l’educació viària en els centres educatius.

«El projecte ‘Una bici més’ va nàixer per a unificar els coneixements i actuacions entre els «champions» i la Policia Local dins del projecte Stars, una iniciativa que busca convertir la Vall en una ciutat més amable i habitable, així com reduir les emissions de CO₂ i aconseguir que les xiquetes i xiquets tinguen la llibertat de tornar a prendre els carrers i fer una mobilitat urbana segura», destaca la regidora d’Educació, Carmen Garcia.

«Un dels objectius d’enguany era realitzar una formació amb una metodologia específica, i hem tingut la sort d’haver comptat amb els experts a nivell nacional d’aquesta metodologia», explica el coordinador del Projecte Stars, Santi Valls, qui assenyala que la prioritat d’aquests cursos és ensenyar a totes les xiquetes i xiquets a circular amb bicicleta per la ciutat.

La metodologia emprada és originària del Regne Unit i es diferencia d’altres instruccions de formació viària que aquesta es realitza al carrer amb trànsit obert, per a «intentar que es faça en el mateix entorn en què l’alumnat es mourà després, sempre sota vigilància d’un instructor qualificat», explica Xavi Cañada, instructor del curs.

La regidora ha agraït la implicació dels mestres i mestres de la localitat per haver fet realitat aquest projecte, així com a la Policia Local per dur a terme les classes d’educació viària a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari