L'Ajuntament de la Vall d'Uixó torna a adequar la Senda de Quistel després dels actes vandàlics

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó torna a adequar la Senda de Quistel després dels actes vandàlics
10/02/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està adequant de nou la Senda de Quistel, amb una inversió de 4.000 euros per a arreglar els desperfectes produïts per actes vandàlics en els últims anys. Així, s’estan tornant a plantar arbres, arbustos i plantes, reposant el mobiliari en mal estat i instal·lant de nou els senyals explicatius que estaven trencades o directament havien desaparegut.

El regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs, ha visitat els treballs i ha recordat que la passada legislatura ja es va invertir en la recuperació de la Senda de Quistel, que “estava abandonada” i es va adequar aquest camí natural que uneix la Colònia Sant Antoni amb el Paratge de Sant Josep “per a fer-ho transitable”, es va netejar i va barrar la bassa, es van plantar arbres i plantes i es va instal·lar mobiliari (bancs, papereres) i panells interpretatius per a donar-li “un valor mediambiental i educatiu”.

En els últims anys aquesta zona ha patit actes vandàlics en diverses ocasions, ja que “persones incíviques han trencat papereres i els passamans de corda i fusta i han arrancat plantes i partit els arbres que es van plantar”, ha assenyalat Daròs.

En ser una senda molt transitada i utilitzada sobretot per esportistes i senderistes i que té també un alt valor turístic en estar tan prop del Paratge de Sant Josep, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha decidit tornar a adequar-la “perquè estiga en condicions”.

Per això, el regidor ha demanat a la ciutadania “respecte” i que “la cuidem entre tots, perquè ja es va fer un important treball que ara cal tornar a fer perquè alguns l’han destrossada”. No obstant això, la zona s’ha inclòs dins de les àrees videovigilades, ja que en col·laboració de la Policia Local s’han adquirit cambres mòbils per a detectar actes vandàlics o incívics i poder sancionar-los.

Quan estiga finalitzada aquesta actuació de posada en valor d’aquest camí, amb la col·locació de nou dels senyals explicatius de la flora autòctona, i la situació sanitària ho permeta “realitzarem tallers educatius i de conscienciació en col·laboració amb la Vall Verda i els col·legis perquè els xiquets i xiquetes coneguen les nostres plantes, arbres i arbustos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari