La Vall d'Uixó realitza 54 millores de l'accessibilitat en any i mig

La Vall d'Uixó realitza 54 millores de l'accessibilitat en any i mig
03/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha realitzat 54 actuacions de millora de l’accessibilitat en passos de vianants en l’últim any i mig, tant creant nous on no existien o adaptant els ja existents, però que estaven fets segons la normativa anterior, però que no són accessibles per als nous vehicles de mobilitat personal.

L’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor d’Urbanisme, Javier Ferreres, han visitat les obres que actualment s’estan escometent en l’encreuament dels carrers Pare Melià i Salvador Allèn, gràcies a les quals s’estan adaptant sis passos de vianants en aquesta zona. Recentment, també s’ha actuat en el Polígon III i l’avinguda Cor de Jesús i pròximament començaran les obres en la zona de la Biblioteca i carrer Penyagolosa.

Ferreres ha explicat que a més de les millores d’accessibilitat en 54 punts “també s’han dut a terme obres de major envergadura per a garantir el pas de totes les persones”. És el cas de la vorera del carrer 12 del barri Carbonaire o la creació de les plataformes a nivell al carrer Xacó i al carrer General Picazo, “que han eliminat les voreres inaccessibles perquè eren molt estretes”, ha apuntat l’edil.

Per part seua, l’alcaldessa ha posat l’accent que aquestes actuacions “no sols són beneficioses per a les persones amb mobilitat reduïda, sinó també per a les que porten un carro de la compra o un carro de bebé”. Així, entren dins del projecte municipal de consolidació d’una ciutat per a les persones, més amable i accessible.

A més, són fruit de les demandes de la Comissió d’Accessibilitat, en la qual l’Ajuntament consensua amb associacions de diversitat funcional les actuacions a realitzar. En el cas de l’encreuament entre els carrers Pare Melià i Salvador Allèn era una reivindicació de l’Associació de Veïns del Mercat, a la qual s’ha donat resposta.

GOVERN Al TEU BARRI

Tant Baños com Ferreres han destacat la utilitat del projecte Govern al teu barri, que permet “tindre un contacte permanent amb la ciutadania, perquè no fem política des dels despatxos sinó al carrer escoltant la gent”. D’aquesta manera “coneixem i ens preocupem per millorar el dia a dia de les persones, perquè moltes vegades aquestes xicotetes obres tenen major valor afegit que els grans projectes”.

Ahir Govern al teu barri va fer parada en el Polígon III i la iniciativa ja encara la recta final d’aquesta edició. El dijous 10 de febrer visitarà la zona de Sant Josep i el dimecres 16 de febrer el Roser i Ángel, per a “continuar escoltant les peticions de la ciutadania i treballar des de l’Ajuntament per a aportar solucions als seus problemes”, han finalitzat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari