La Vall d'Uixó obri el punt oficial de recollida d'ajuda humanitària per a Ucraïna

La Vall d'Uixó obri el punt oficial de recollida d'ajuda humanitària per a Ucraïna
14/03/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha obert aquest matí el punt oficial de recollida d’ajuda humanitària per a Ucraïna, coordinat amb la Generalitat Valenciana i que segueix les directrius del Govern d’Espanya “perquè l’ajuda siga realment efectiva i adaptada a les necessitats del moment, perquè els protocols es van actualitzant cada dia”, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Aquest punt de recollida està situat en el Centre de Cooperació i Participació, al qual s’accedeix per la porta al costat de l’entrada principal al Mercat Municipal. L’horari d’obertura és de 10.00 a 13.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. A més l’associació Jocomprealavall col·labora amb 15 comerços en els quals també es pot entregar el material, que posteriorment serà traslladat fins al Mercat per a ser classificat.

Actualment, la demanda de mantes i roba està coberta, per la qual cosa no s’ha d’emportar fins a aquest punt. La prioritat en aquest moment són els kits d’higiene individual (raspall i pasta de dents, xampú i gel en format xicotet), productes d’higiene femenina (compreses i tampons) i material farmacèutic. El llistat complet es pot consultar en la pàgina web de l’Ajuntament i en les xarxes socials.

Arter ha agraït la col·laboració tant dels voluntaris i voluntàries que estan atenent en aquest punt, com de l’associació Jocomprealavall, les entitats Càritas i Creu Roja i els IES que també estan realitzant la recollida de manera interna.

ACOLLIMENT DE PERSONES REFUGIADES

Les persones interessades a acollir persones refugiades poden informar-se i inscriure’s en l’Oficina Pangea, en horari de matins en el centre social Les llimeres. La regidora ha detallat que en aquests moments “no existeix la necessitat d’acolliment de menors no acompanyats, perquè s’està cobrint amb les famílies que ja eren acollidores”.

No obstant això, sí que estan arribant famílies refugiades d’Ucraïna en un procés que coordina oficialment la Generalitat Valenciana. Així, les persones que vulguen posar-se a disposició per a acollir o per a cedir un habitatge poden realitzar les gestions a través de l’Oficina Pangea.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari