La Vall d'Uixó acosta l'art als barris amb 'Dibuixa el teu barri'

La Vall d'Uixó acosta l'art als barris amb 'Dibuixa el teu barri'
02/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat el nou projecte ‘Dibuixa el teu barri’ que impulsa la Regidoria de Dinamització de Barris per a “des de l’àmbit artístic posar en valor els llocs més emblemàtics i icònics de la nostra ciutat i donar a conéixer els nostres barris i el nostre patrimoni a tota la ciutat”, ha explicat la regidora de l’àrea, Elena Pérez.

L’activitat ‘Dibuixa el teu barri’ es desenvoluparà els divendres a la vesprada i els dissabtes al matí de l’11 de febrer al 9 d’abril i recorrerà 13 punts de la Vall d’Uixó. El taller serà impartit per Judit Salafranca, llicenciada en Belles arts, qui ha agraït “l’aposta per l’art per a fer barri, crear teixit social i que els veïns i veïnes es coneguen i compartisquen temps”.

Les sessions tindran una duració aproximada de tres hores i a l’inici es posaran en comú les diferents mirades que els assistents tenen de cada lloc, que significa per a ells i la seua història. Posteriorment, rebran unes xicotetes nocions tècniques sobre dibuix al llapis i a carbonet i cada participant triarà la seua vista i dibuixarà mentre Judit Salafranca els supervisa i dona consells. Finalment es posaran en comú tots els treballs i cada persona podrà compartir com s’ha sentit mentre dibuixava.

Pérez ha destacat que aquest projecte “busca enriquir-nos a través de la nostra identitat com a poble i del dibuix com a mitjà d’expressió”. Els tallers s’impartiran de manera “divertida, participativa i amena”, són gratuïts i per a totes les edats i no és necessari tindre coneixements previs perquè “es fomentarà l’experimentació i hi haurà una primera part teòrica i una segona pràctica”. Els assistents no han de portar cap material, ja que l’Ajuntament aportarà el necessari: llapis de diferents dureses, carbonets, difuminadors, paper, taules de suport, etc.

El projecte ‘Dibuixa el teu barri’ començarà l’11 de febrer en la plaça de l’Assumpció (Assumpció-Sant Vicent) i seguirà el 12 de febrer en la plaça del Parc (zona Mercat), el 18 de febrer al parc del Progrés (Toledo), el 19 de febrer al parc del 9 d’Octubre (Carbonaire) i el 25 de febrer enfront del centre social de Carmadai. Al març visitarà la Colònia Sant Antoni, Moleta, Grup La Unió i Colònia Segarra i a l’abril el Roser-Ángel, Polígon III, la zona centre i Sant Josep. En finalitzar aquesta edició, es realitzarà una exposició itinerant amb tots els dibuixos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari