La Vall d'Uixó aprovarà en ple la nova ordenança fiscal de guals

La Vall d'Uixó aprovarà en ple la nova ordenança fiscal de guals
25/05/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat hui la nova ordenança fiscal que regularà les noves modalitats de guals de la ciutat i que s’aprovarà demà en el ple municipal. Javier Ferreres, regidor de Mobilitat i Policia, ha detallat que en l’ordenança es creen quatre noves modalitats: nocturn, diürn, contragual o l’estacionament en propi gual.

Després d’aprovar-se en el ple i romandre en exposició pública, les noves modalitats es podran sol·licitar a partir del 2 d’agost. Per a aquelles persones que no tenen gual hui dia, a partir d’aquest mateix dia poden sol·licitar els nous tipus de gual i s’aplicarà immediatament. No obstant això, “aquelles persones que ja tinguen gual i vulguen canviar de modalitat podran sol·licitar-la, però no entrarà en vigor fins a l’1 de gener de 2022”, ha recalcat Ferreres.

La nova ordenança fiscal no apuja el preu del gual permanent (0,57 € per cm/lineal) i fixa els preus dels guals diürn i nocturn a la meitat (0,28 € per cm/lineal). Mentrestant, el contragual té un preu de 0,28 € per cm/lineal que se sumen als del permanent, igual que els 0,21 € de l’estacionament en propi gual. El preu de les noves plaques és de 10,89 € i el dels distintius dels vehicles de 5 € (per a la modalitat d’estacionament en propi gual).

Ferreres ha declarat que aquesta ordenança es crea “per a adaptar als nous temps el concepte dels guals a la nostra ciutat, per a millorar l’aparcament i aconseguir més i millor mobilitat”. Aquest tipus d’ordenança “ja funciona amb èxit en ciutats veïnes com Onda i Vila-real” i amb la seua aplicació s’espera que “es done solució a alguns conflictes veïnals que es produeixen per aquestes qüestions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari