L'Ajuntament de la Vall d'Uixó aprova el pressupost de 2021 amb el major suport de la democràcia

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó aprova el pressupost de 2021 amb el major suport de la democràcia
30/12/2020 -

El ple de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat aquest matí els pressupostos municipals per al 2021, amb els vots a favor de l’equip de govern (PSPV-PSOE, EU i Compromís) i de Ciutadans. Així, són els comptes amb major suport de la democràcia a la ciutat, ja que 15 dels 21 regidors han votat a favor de la seua aprovació.

Els pressupostos per a l’any vinent ascendeixen a 35.503.600 euros i segueixen la línia del Pla Impulsa aprovat per unanimitat després de la taula de reconstrucció de la Covid-19 en la qual van participar tots els partits polítics. La prioritat és estar al costat de les persones i pal·liar els efectes de la crisi sanitària, social i econòmica que deixa la pandèmia i mirar per la recuperació, tal com han explicat l’alcaldessa, Tania Baños, els tinents d’alcaldessa, Carmen García i Fernando Daròs, i la regidora d’Hisenda, Zaida Moreno.

Després d’un any complicat per la pandèmia, en 2021 “també haurem de fer molts esforços i renúncies” però s’ha apostat per congelar els impostos per segon any consecutiu perquè el pes no recaiga sobre la ciutadania. I es destinen 2,4 milions d’euros a serveis socials, per a l’atenció a les persones més vulnerables i per a donar resposta a les necessitats bàsiques. Això inclou també el reforç en la residència de majors.

En projectes d’ocupació es contemplen 1,1 milions d’euros; en manteniment de jardins, parc i camins rurals i en reposició d’arbres 125.000 euros; i en manteniment i el pla d’asfaltatge 250.000 euros. A més es dupliquen les ajudes al comerç local i la partida de projectes europeus perquè una de les apostes és “aconseguir la quantitat més gran possible dels fons de la Unió Europea que arribaran a Espanya al llarg de l’any”.

INVERSIONS

Quant a les inversions, s’executarà el projecte de rehabilitació integral del Teatre Municipal i s’escometrà la primera fase de les obres amb 100.000 euros, es redactarà el pla especial de Sant Josep per a dinamitzar-lo turísticament i econòmicament, així com el pla de mobilitat i el projecte d’ampliació del centre social Maestro Rodrigo (Vallense).

El pressupost inclou més de 3 milions d’euros del Pla Edificant, per a finalitzar les obres de construcció del nou aulari d’infantil del CEIP Recaredo Centelles (1.145.000 euros) i iniciar les actuacions en el CEIP Colònia Segarra (1.004.000 euros) i en el CEIP Moleta (883.000 euros). A més es consolida l’aposta pel projecte d’innovació de Ciutat Educadora, es condicionarà un local per a crear el Casal Jove i fomentar la participació dels joves i es millorarà la prevenció de la violència de gènere amb una promotora d’igualtat.

A més es mantenen projectes que no han pogut realitzar-se en 2020 per la pandèmia, entre ells la connexió entre el Carbonaire i el Toledo, la reforma del jutjat de pau, l’adequació del mercat municipal, la millora del camp de futbol de la Moleta, la recuperació del Porxo de l’Almodí i les fonts històriques, la posada en valor del poblat iber i la instal·lació de radars pedagògics per a disminuir la velocitat en diverses zones.

REDUCCIÓ DEL DEUTE

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha reduït el deute municipal a 13 milions d’euros. Això suposa la meitat dels 26 milions d’euros (més 5 que es van haver de destinar al pagament de sentències heretades de la gestió anterior) que hi havia el juny de 2015. Una situació que encara llastra els comptes, ja que cada en 2021 es destinaran 3 milions d’euros al pagament de deute, que podrien invertir-se en projectes necessaris, reducció d’impostos o polítiques per a les persones més vulnerables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari