La Vall d'Uixó aprova un romanent de 489.000 euros per a millorar la ciutat i els serveis municipals

La Vall d'Uixó aprova un romanent de 489.000 euros per a millorar la ciutat i els serveis municipals
28/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha tancat l’exercici econòmic i financer 2021 amb un romanent positiu de tresoreria de 489.000 euros. Aquesta quantitat “s’afegirà al pressupost municipal d’enguany i ens permetrà fer diversos projectes que milloraran la nostra ciutat i els serveis que reben els vallers i valleres”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños. La seua incorporació s’aprovarà en ple extraordinari el 10 de març.

De l’informe de liquidació del pressupost anterior, elaborat pels tècnics de serveis econòmics municipals, es desprén que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “té una bona salut econòmica i financera, gràcies a les mesures responsables que prenem en un moment difícil per la pandèmia, amb les seues conseqüències sanitàries, econòmiques i socials”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat les tres circumstàncies que van afectar aquesta situació. Dos d’aquests condicionants “no els tenen altres municipis”, ja que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó “gestiona la residència de majors Llar Sagrada Família” i també compta amb els Coves de Sant Josep, que van haver de tancar i reduir aforaments per les restriccions de la pandèmia, amb la consegüent reducció d’ingressos”.

Respecte a la Llar Sagrada Família, Baños ha reiterat públicament la seua petició a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives “perquè assumisca la seua gestió, perquè li correspon per llei i perquè dona servei no sols a persones de la Vall d’Uixó sinó de tota la província”. En 2021, l’Ajuntament va destinar 1,2 milions d’euros a aquest servei malgrat ser una competència impròpia.

A més a la fi de l’any passat també es van suspendre les plusvàlues, la qual cosa va suposar deixar d’ingressar quasi 500.000 euros per aquest concepte. Malgrat aquests problemes, gràcies a “una gestió responsable hem superat aquest moment de tensió financera i la situació econòmica i financera de l’Ajuntament és estable, com diu l’informe”.

REDUCCIÓ DEL DEUTE

Cal recordar que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó veurà enguany reduïda el seu deute en 17 milions d’euros des de 2015. En concret, en 2015 el deute municipal era de 28 milions d’euros (875 euros per habitant) i aquest 2022 es tancarà amb un deute municipal d’11 milions d’euros (343 euros per habitant).

L’alcaldessa ha assenyalat que fa set anys “ens trobem les arques municipals en una mala situació després de huit anys de govern del PP”. Però hui, “hem sanejat els comptes i podem mirar al futur amb optimisme, perquè hem soltat l’àncora que no ens deixava avançar com a ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari