La Vall d'Uixó aprova per unanimitat l'Estratègia de Regeneració Urbana de la Colònia Sant Antoni

La Vall d'Uixó aprova per unanimitat l'Estratègia de Regeneració Urbana de la Colònia Sant Antoni
20/06/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat per unanimitat l’Estratègia de Regeneració Urbana de la Colònia Sant Antoni. Amb els vots a favor de tots els partits polítics en el ple celebrat el passat 15 de juny, s’ha donat l’OK a un pla d’acció que treballarà en cinc línies estratègiques: rehabilitació del teixit residencial, cosit del barri amb La Cova i Àrea 9, connexió amb la resta de la ciutat, nova centralitat en el barri per a millorar les relacions i integració amb l’espai natural.

La regidora d’Habitatge i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha explicat que hui mateix s’ha presentat la sol·licitud a la convocatòria 2022 de Fons Europeus, amb la qual l’Ajuntament de la Vall d’Uixó opta a 3 milions d’euros “per a escometre en 4 anys la primera fase d’aquest ambiciós projecte”. Així, en aquest primer àmbit d’actuació, s’intervindrà en la millora de 17.000 m² d’espai públic, dels carrers A, B i C i 16 blocs (95 habitatges).

El treball de la Regidoria d’Habitatge va començar en 2016 “i ha implicat polítics, tècnics i veïns per a realitzar un diagnòstic de la situació i les necessitats del barri”. I a partir d’aquest diagnòstic s’ha redactat el pla de regeneració global, que en el seu total beneficiarà a 35.000 m² d’espai públic, 507 habitatges i “sobretot als 1.000 habitants que té la Colònia Sant Antoni, que guanyaran en qualitat de vida”, ha destacat García.

A través d’aquest procés s’han obtingut informes tècnics sobre la degradació dels edificis i la deterioració del barri, amb grans deficiències en accessibilitat; així com del projecte Barris Inclusius sobre les dificultats socials, econòmiques i de convivència. A més la Conselleria d’Habitatge ha reconegut la Colònia Sant Antoni “com a espai sensible i ho ha considerat una zona d’actuació preferent per la seua vulnerabilitat alta i per requerir una intervenció prioritària en habitatges, espai públic i inclusió social”.

Aquesta Estratègia de Regeneració Urbana “és una segona oportunitat per als veïns i veïnes del barri i perquè noves famílies el trien com a lloc de residència i que permeten mantindre el CEIP Blasco Ibáñez”, ha apuntat la regidora d’Habitatge. Per a finalitzar ha afegit que aquest és “un repte a llarg termini” i ha agraït el treball col·laboratiu entre representants públics, tècnics de diferents administracions i veïns, especialment de l’associació del barri.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari