La Vall d'Uixó audita la seguretat de les zones de jocs infantils

La Vall d'Uixó audita la seguretat de les zones de jocs infantils
28/07/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està realitzant una auditoria de la seguretat de les zones de jocs infantils, amb l’objectiu de certificar-los i adaptar-los a la normativa actual. Alguns d’ells “són antics o estan instal·lats des de fa anys i necessiten una actualització”, ha explicat el regidor d’Urbanisme, Javier Ferreres, que aquest matí ha visitat els treballs d’inspecció al parc del Grup La Unió (al costat de la Caserna de la Guàrdia Civil).

A la Vall d’Uixó hi ha 30 zones infantils, però en aquesta primera fase s’estan auditant 10, ja que “volem comprovar que el servei d’inspecció funciona correctament i que segueix els ítems sol·licitats”. L’empresa Sanpe Enginyeria, especialitzada en auditories d’aquest tipus, certificarà els parcs que complisquen amb la normativa i amb totes les mesures de seguretat i protecció.

En el cas de les zones infantils que no complisquen, “disposarem d’un informe detallat de les incidències detectades i tindrem un termini per a esmenar-les”, ha indicat l’edil. Una vegada aquestes deficiències estiguen arreglades, es tornaran a comprovar les instal·lacions i se certificaran. Per això, aquest projecte es realitzarà en fases “perquè hem de complir amb uns terminis, perquè no és auditar per auditar, sinó saber en quin estat estan les zones infantils per a arreglar-les i garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes”.

En aquesta primera fase s’estan revisant les zones infantils de la Plaça del Parc, Polígon III, La Moleta, Àrea 6 (carrer Arcadi García i Sanz), Parc del Progrés, Plaza del Circ, Les Moreres, Plaza 9 d’Octubre, Plaza del Centre i la ja esmentada del Grup La Unió. Posteriorment, si els resultats són òptims, es continuaran amb les 20 restants.

El servei d’inspecció inclou la comprovació d’equipaments de joc, sòls, fonamentacions, ancoratges, trobada de les diferents estructures i distàncies amb mobiliari per a respectar l’espai de caigudes. També s’utilitza un acceleròmetre triasial que mesura el rebot en el paviment de cautxú, així com es determina l’altura de caiguda crítica (assaig HIC).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari