L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la campanya 'Donem el pas' contra la violència de gènere

La programació s’adapta a la situació de pandèmia i tindrà gran presència en les xarxes socials per a arribar als joves

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó presenta la campanya 'Donem el pas' contra la violència de gènere
10/11/2020 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la campanya de conscienciació contra la violència de gènere, coincidint amb la commemoració aquest mes del 25 de novembre. Amb el lema ‘Donem el pas’ es tracta d’una campanya “nova i enfocada en l’educació i la denúncia”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé.

Altres anys les campanyes s’han centrat en les víctimes. Enguany “no les deixem de costat, perquè portem 38 dones assassinades a Espanya”. Però sí que “volem incidir en la prevenció per a evitar-les” i “en la detecció dels micromasclismes sobretot entre la gent jove, que tenen alguns d’aquests comportaments normalitzats i en un futur poden desembocar en situacions greus de maltractaments o assassinats”.

La campanya ‘Donem el pas’ és “molt fresca, dinàmica i colorista” i posa el focus en conductes com “el control del telèfon mòbil o d’on vas i amb qui, com et vistes o la humiliació davant d’altres persones”. “Això també és violència de gènere”, ha assenyalat l’edil. Per a fer-ho arribar als més joves tindrà molta presència en les xarxes socials Facebook i Instagram.

La programació d’aquest 2020 està també marcada per la situació de pandèmia, per la qual cosa s’ha reduït el nombre d’actes i els que se celebren s’han adaptat a la normativa actual. Del 12 al 19 de novembre la Fundació Isonomia de l’UJI impartirà els tallers ‘Apunta’t al bon rotllo’ a l’alumnat de 4t d’ESO dels tres instituts.

Del 16 al 24 de novembre se celebrarà un concurs de microrelats, en el qual podrà participar qualsevol persona major de 14 anys, escrivint el seu text en un comentari en les publicacions de Facebook i Instagram. Hi haurà dos premis: el primer, una tauleta valorada en 350 euros, i el segon, un lot de llibres sobre igualtat valorat en 150 euros. Durant aquests dies també es realitzaran recomanacions literàries i cinematogràfiques.

El 25 de novembre no es realitzarà la tradicional marxa silenciosa i concentració a causa de la pandèmia, però sí que es desplegarà un llaç commemoratiu des del balcó de l’ajuntament i es presentarà un projecte de pintura mural. El 26 de novembre, es realitzarà un acte reduït de record a les víctimes de violència de gènere i l’activitat ‘De ports cap endins’ en la plaça del Centre.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari