La Vall d'Uixó inicia les campanyes escolars de diversitat funcional 2021 per a garantir la igualtat d'oportunitats

La Vall d'Uixó inicia les campanyes escolars de diversitat funcional 2021 per a garantir la igualtat d'oportunitats
26/04/2021 -

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha anunciat hui el començament de les campanyes escolars de diversitat funcional 2021. L’objectiu és promoure i garantir els drets de les persones amb diversitat funcional, la igualtat d’oportunitats i l’accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

Per això, segons afirma Marian Artero, edil de Serveis Socials, “l’Ajuntament farà un esforç extra enguany per a poder celebrar aquestes campanyes de sensibilització, adaptant-les a la situació de la pandèmia i a les mesures de prevenció”. 9 col·legis i l’IES Botànic Cavanilles participaran en aquesta edició, que pretén “promoure una vida més inclusiva a la nostra ciutat”.

En els últims anys, l’associació de gossos guia acudia, al costat del CRIS, als centres educatius de la localitat “per a mostrar la realitat de les persones amb diversitat funcional”. Artero ha manifestat que enguany, a causa de la Covid-19, aquests tallers no es podran realitzar “però la Regidoria de Serveis Socials i les associacions participants han adaptat a la normativa sanitària totes les activitats perquè es puguen celebrar amb total seguretat”.

Així doncs, els alumnes de primer de primària participaran en un taller teòric de diversitat funcional en general, en segon un taller de diversitat funcional física, en tercer una aproximació al dia a dia de les persones sordes, en quart els alumnes del Centre Ocupacional Belcaire efectuaran un taller, en cinqué un taller de diversitat funcional sensorial i en sisé Afaniad un taller de pictogrames per a donar a conéixer aquesta realitat comunicativa.

Arter ha destacat que “aquests tallers de sensibilització tenen un gran valor perquè al llarg del sistema educatiu es tracten tots els temes de la diversitat funcional per a garantir una inclusió plena”. Finalment, la regidora ha volgut agrair la seua implicació als centres escolars, als docents, a les associacions que participen i a la comissió d’accessibilitat de la nostra ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari