La Vall d'Uixó celebra la Junta Local de Seguretat per a preparar-se per a la tornada de les festes i de bous

La Vall d'Uixó celebra la Junta Local de Seguretat per a preparar-se per a la tornada de les festes i de bous
06/10/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha reunit hui amb les forces de seguretat per a preparar el dispositiu especial de seguretat de les festes patronals de la Sagrada Família i Santíssim Crist que tornen aquest mes després de la seua absència per la pandèmia. La Junta Local de Seguretat ha estat presidida per l’alcaldessa, Tania Baños, la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel. A més, també han assistit la Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica, que s’encarregaren de coordinar les accions.

Tania Baños ha manifestat que durant la setmana vinent hi haurà un reforç especial, ja que “a la nostra ciutat s’ajuntarà el pont del 9 d’octubre amb els primers actes de les festes patronals i uns dies després el retorn dels bous al carrer després de més d’un any i mig d’aturada”. L’alcaldessa i José Maria Ángel han aplaudit la iniciativa de la Policia Local de coordinar-se amb la comissió de les festes patronals “per a donar a conéixer i garantir que es compleix la normativa Covid-19”.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha destacat que “la Vall d’Uixó és un referent festiu i taurí en la Comunitat Valenciana i, per això no tenim cap dubte que la ciutat estarà a l’altura”. D’altra banda, Soledad Ten ha ressaltat “el treball de coordinació existent entre Policia, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica en diversos àmbits, no sols el festiu”.

En aquest sentit, en la reunió s’ha acordat realitzar xarrades amb els agricultors i cooperatives de la ciutat per a evitar els robatoris en el camp així com “fer serveis conjunts de control durant la campanya citrícola”, ha assegurat Baños. Tant la Guàrdia Civil com la Policia Local han subratllat que “la Vall d’Uixó té uns índexs baixos de delinqüència amb uns paràmetres molt normalitzats tenint en compte la seua ubicació”.

Finalment, la Policia Local i la Guàrdia Civil han signat un conveni de col·laboració en matèria de prevenció i atenció a la violència de gènere, una xacra que segons l’alcaldessa “aquesta molt present a la nostra ciutat, com en totes les parts, per això, aquest tipus de convenis són tan importants com necessaris per a protegir les dones que són víctimes del masclisme”.

L’alcaldessa, el secretari autonòmic i la subdelegada del Govern s’han felicitat “pel treball ben fet per les forces i seguretat de l’estat durant la pandèmia, en la qual han estat en primera línia per a protegir-nos” i han volgut demanar responsabilitat als vallers i valleres “ara que tornen les tan esperades festes patronals de la Sagrada Família i el Santíssim Crist”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari