La Vall d'Uixó se centra a aconseguir fons Next Generation per a accelerar el seu potencial

La Vall d'Uixó se centra a aconseguir fons Next Generation per a accelerar el seu potencial
06/04/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’ha marcat la prioritat d’aconseguir tots els diners possibles dels fons europeus Next Generation EU, ja que “permetran que la Vall cresca en quatre anys el que creixeria en deu”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños. L’Estratègia La Vall-Europa ja ha començat a caminar “i centrarem els nostres esforços a fer avançar i millorar la nostra ciutat amb més rapidesa”.

L’alcaldessa ha rendit comptes de la creació d’un grup de treball amb tècnics municipals de diferents àrees, en el qual ja s’estan preparant els projectes que optaran a les diferents convocatòries de Next Generation EU. De fet, ja s’han presentat alguns projectes i “aviat tindrem bones notícies sobre aquest tema”. Aquest treball es compatibilitzarà amb la gestió ordinària, la qual cosa suposarà “un gran esforç perquè amb el mateix personal gestionarem més pressupost i més projectes”.

També ha aprovat el Pla i Comité de Mesures Antifrau que la Unió Europea exigeix a totes les administracions que opten a gestionar els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència impulsat pel Govern d’Espanya i dotat amb 17.000 milions d’euros. Aquest òrgan “garantirà la correcta gestió i el control dels diners públics, establint una política de prevenció i lluita del frau i vetlant perquè els fons corresponents s’utilitzen de conformitat amb la normativa aplicable”.

Amb aquest paquet de mesures antifrau “garantim que els diners públics s’inverteix de manera adequada, perquè els diners públics és sagrat”. D’aquí ve que s’haja posat en marxa aquest mecanisme de transparència, control i eficiència en la gestió “per a dur a terme projectes que milloraran les infraestructures, els serveis i la qualitat de vida dels vallers i valleres”. En aquest sentit, Baños ha assenyalat que “no podem deixar passar aquesta oportunitat de créixer de manera exponencial com a ciutat”.

AGENDA URBANA LOCAL

Paral·lelament, l’Ajuntament està treballant en l’Agenda Urbana Local, alineada amb l’Agenda Urbana Espanyola, l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El pla d’acció s’està elaborant amb la triple perspectiva del desenvolupament sostenible: social, econòmica i mediambiental. A més és necessari per a coordinar i transversalitzar les polítiques locals que contribueixen al desenvolupament sostenible.

Actualment, s’estan tancant les conclusions de la primera part del procés, en la qual els representants polítics i tècnics municipals han abordat en tres grups de treball les problemàtiques i necessitats del municipi i han identificat possibles solucions i actuacions. La segona fase del procés inclourà la participació dels partits de l’oposició, dels agents socials i econòmics i de la ciutadania en general.

Aquest Pla d’Acció d’Agenda Urbana “ens permetrà estar més ben posicionats amb les prioritats de finançament fins a l’any 2027 i tindre major capacitat de captació de fons europeus provinents dels Next Generation EU”, ha indicat l’alcaldessa. L’objectiu final és “poder consensuar, finançar i executar els projectes que la nostra ciutat necessita per a continuar avançant”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari