La Vall d'Uixó comença les obres de la nova aula d'infantil 2 anys del CEIP Lleonard Mingarro

La Vall d'Uixó comença les obres de la nova aula d'infantil 2 anys del CEIP Lleonard Mingarro
12/07/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha iniciat les obres de reforma integral de l’antiga casa del conserge del CEIP Lleonard Mingarro per a habilitar una aula d’infantil 2 anys, amb 18 places. La regidora d’Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha explicat durant la seua visita al centre educatiu que es tracta d’una actuació “molt demandada, per a fer créixer en la mesura que siga possible el col·legi del barri Toledo”.

Amb una inversió de 48.000 euros, la intervenció consisteix en l’enderrocament de les parets per a disposar de dos espais diàfans: una aula amb banys integrats i una sala polifuncional i de descans. El seu disseny “cuida al màxim l’interior, per a treballar amb les pedagogies que consideren que l’espai és el tercer mestre” i, per tant, “ha d’acompanyar i acollir a l’alumnat en el procés d’aprenentatge”.

Així, s’instal·larà parquet perquè afavorisca el gateig i que els xiquets i xiquetes estiguen en el sòl. També es canviaran les finestres com a mesura d’eficiència i sostenibilitat i es construeixen uns nous banys. També es dona “importància a l’espai exterior, amb dues zones naturals que oferiran possibilitats de joc adaptades al procés psicoevolutiu d’aquesta edat”, tal com ha destacat la regidora d’Educació.

Al setembre aquestes obres estaran acabades i llistes per a rebre el mobiliari que dota la Conselleria per a iniciar el curs. Així mateix, s’incorporaran dos docents, una mestra i una educadora, al servei de 18 alumnes. La del CEIP Lleonard Mingarro és la sisena aula d’infantil dos anys en col·legis, a les quals cal sumar les dues de l’EI Sagrat Cor. Amb això, la Vall d’Uixó disposa d’un total de 148 places d’infantil 2 anys. I com a novetat, el pròxim curs s’estrenen dues aules (26 places) d’infantil 1 any en el Sagrat Cor.

PLA EDIFICANT

Quant a les obres pendents del Pla Edificant en el CEIP Lleonard Mingarro, García ha assenyalat que al setembre començarà el procés de contractació del projecte que invertirà 2 milions d’euros en la rehabilitació del centre “per a modernitzar-lo i que tinga unes infraestructures de primer nivell”. L’actuació consistirà en la construcció d’un nou aulari complet d’infantil, l’ampliació del menjador, el canvi de la calefacció, la remodelació de la pista esportiva, la renaturalització del pati i la instal·lació d’un ascensor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari