La Vall d'Uixó consciencia sobre diversitat funcional en els centres educatius

La Vall d'Uixó consciencia sobre diversitat funcional en els centres educatius
31/03/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la campanya de sensibilització sobre diversitat funcional en els centres educatius. Des del 2005 es realitza aquest projecte que va començar amb tallers de llengua de signes a l’alumnat de 3r de Primària i que ha anat ampliant-se fins a comptar amb la participació de nou associacions enguany.

Aquesta iniciativa està impulsada per la Regidoria de Serveis Socials i la Comissió d’Accessibilitat, de la qual formen part les associacions que treballen per la diversitat funcional (tant física com psíquica) a la Vall d’Uixó. A ella s’han adherit nou col·legis i dos IES, que entre abril i maig rebran aquests tallers “per a saber què és la diversitat funcional i com repercuteix en la vida de les persones”, tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

La edila ha afegit que gràcies a aquesta campanya que s’ha consolidat en el temps, “quan els xiquets i xiquetes finalitzen l’educació obligatòria han participat en tots els tallers que imparteixen persones amb diversitat funcional”. Així, la proximitat és un dels grans valors d’aquest projecte, que a més enguany tornarà a recuperar les sessions presencials que en els dos últims cursos no van poder realitzar-se per la pandèmia.

En 1r de Primària s’imparteix un taller sobre la diversitat funcional en general i en 2n de Primària sobre la diversitat funcional física. En 3r de Primària es fa una aproximació al dia a dia de les persones sordes i a la llengua de signes, mentre que en 4t de Primària es tracta la diversitat funcional intel·lectual. En 5é de Primària coneixen la diversitat funcional sensorial a través de la vida quotidiana de les persones cegues i en 6é de Primària es realitza un taller de pictogrames.

Ja en els instituts, l’alumnat de 1r d’ESO rep un taller a càrrec d’usuaris de gossos guia per a conéixer de primera mà com és el seu dia a dia, com es comporten i quina funció tenen aquests animals. D’altra banda, en 2n d’ESO es tracten les malalties mentals. A més, enguany també es col·labora amb el Congrés sobre Diversitat que organitza l’IES Botànic Cavanilles.

Arter ha agraït tant als centres educatius com a les associacions que imparteixen els tallers la seua implicació i col·laboració “per a construir una societat més inclusiva i afavorir la igualtat d’oportunitats”. Les nou entitats que participen enguany són: Frater, Afaniad, CRIS, Fundació Brollador, Centre Ocupacional Belcaire, Aspergui CV, ONCE, OIJ i Associació de Persones Sordes de la Vall.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari