La Vall d'Uixó escolta els seus joves amb el II concurs d'assaig 'Pensar la Vall'

La Vall d'Uixó escolta els seus joves amb el II concurs d'assaig 'Pensar la Vall'
17/03/2021 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó juntament amb el Centre d’Estudis Vallers (CEV) han convocat el concurs d’assaig “Pensar la Vall 2020-2021”, destinat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de grau mitjà dels tres IES. El propòsit principal del premi és “promoure la reflexió sobre el passat present i futur de la nostra ciutat en qualsevol àrea” ha destacat la regidora de Cultura, Maria Cruces.

El premi porta el nom de Vicent Martínez Guzmán, “una persona que ha reflexionat molt sobre la Vall d’Uixó des de la seua visió de professor, filòsof” ha manifestat la regidora de Cultura, María Cruces, qui ha afegit que el concurs “és una manera de promoure el valencià que és un dels objectius del CEV i el Consistori”. Els assajos podran presentar-se fins al 19 d’abril i els guanyadors de cada cicle rebran un xec de 300 €.

Maria Cruces ha explicat que l’objectiu és que els adolescents “donen la seua opinió sobre la seua ciutat” perquè és “una manera d’educar en la participació i la democràcia”. A més ha posat l’accent que des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’han creat unes bases perquè “en successives edicions del concurs tot vaja més rodat”.

Dónes del Centre d’Estudis Vallers, Nel·lo Navarro, ha animat al professorat a “promoure la participació de l’alumnat i a implicar-se en l’orientació a l’hora de fer els treballs”. Així amb aquest concurs “hem volgut donar-li veu pròpia als joves”. Navarro ha manifestat que el lliurament de premis es farà en un acte públic quan la pandèmia ho permeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari