La Vall d'Uixó aconsegueix 145.678 euros per a afavorir la conciliació familiar i laboral

La Vall d'Uixó aconsegueix 145.678 euros per a afavorir la conciliació familiar i laboral
13/01/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aconseguit una subvenció de 145.678,32 euros per a impulsar la corresponsabilitat i millorar la conciliació familiar i laboral, amb la posada en marxa de serveis de conciliació per a famílies amb menors de 14 anys al seu càrrec.

La regidora d’Igualtat, Francesca Bartolomé, ha explicat que “les cures recauen normalment sobre les dones i des de l’equip de govern volem dotar a les famílies de mecanismes que afavorisquen la igualtat i la responsabilitat compartida”.

Per això, la Regidoria d’Igualtat va sol·licitar la subvenció del Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat, delegada en l’Institut dels Dons de la Generalitat Valenciana. L’ajuda ha sigut concedida i l’Ajuntament rebrà 145.678,32 euros que es gestionaran de manera transversal amb les àrees de Serveis Socials i Educació.

En aquest sentit, s’ampliaran i milloraran serveis que ja s’estan prestant, com les escoles de Nadal, pasqua o estiu que se celebren durant les vacances escolars. També es crearan serveis d’atenció a menors de 14 anys durant l’activitat laboral o formativa dels seus pares o mares, per exemple amb la posada en marxa d’escoles matineres o vespertines, que han sigut demandades per les famílies.

Aquests projectes “permetran la creació de llocs de treball associat a aquests recursos, amb monitores i monitors qualificats”, tal com ha afirmat Bartolomé. Per això, amb aquest projecte també es fomenta l’ocupació juvenil i especialitzada, ja que és un dels requisits de la convocatòria d’aquestes subvencions.

Per a finalitzar, l’edil ha posat en valor que “estem duent a terme una línia de treball molt positiva, aconseguint diners d’altres administracions públiques per a dur a terme projectes que donen solucions a situacions familiars de conciliació laboral i familiar”, de manera que s’afavoreix “la corresponsabilitat i la igualtat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari