La Vall d'Uixó constitueix les EGM dels polígons Belcaire i Mesquita per a millorar la competitivitat empresarial

La Vall d'Uixó constitueix les EGM dels polígons Belcaire i Mesquita per a millorar la competitivitat empresarial
30/05/2022 -

Els polígons Belcaire i Mesquita de la Vall d’Uixó han constituït les seues EGM (Entitats de Gestió i Modernització), després de la seua aprovació per unanimitat en l’últim ple municipal. Això suposa iniciar un projecte de col·laboració publicoprivada per a millorar la competitivitat dels polígons industrials. Per a això, s’ha signat un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i totes dues entitats, mitjançant el qual rebran 10.000 euros per a iniciar la seua activitat i començar a desenvolupar projectes que beneficien a les empreses d’aquestes zones.

L’alcaldessa, Tania Baños, i el regidor de Desenvolupament Econòmic, Jorge García, s’han reunit aquest matí amb les juntes directives de les EGM, que han sigut triades democràticament pels empresaris d’aquestes àrees industrials, que són les dues més grans del municipi. El president de l’EGM de Mesquita és Marcial Diago (Transports Marcial Diago) i el president de l’EGM de Belcaire és Manuel Zaragozá (Blumaq).

Amb la seua constitució “millorem la comunicació existent amb l’ajuntament, ja que fins ara faltava la figura d’un interlocutor que representara a totes les empreses dels polígons industrials” i també “afavorim que les empreses es coneguen entre elles, tinguen un major contacte i puguen posar en marxa projectes conjunts o començar a treballar conjuntament”, tal com ha destacat Baños.

A la província de Castelló només hi ha creades quatre EGM, dues d’elles a la Vall d’Uixó, que és la primera ciutat a comptar amb dues. Això suposa “no quedar-nos arrere i anar per davant d’altres municipis en la millora dels nostres polígons”. Una de les primeres iniciatives que tiraran avant és el diagnòstic de naus disponibles i un cens d’empreses, que serà públic a través d’una plataforma en línia que comptarà amb un mapa interactiu amb informació sobre activitats, dimensions, característiques principals, llicències, etc. L’objectiu és afavorir l’arribada de noves empreses a la Vall d’Uixó.

400.000 EUROS EN INVERSIONS

Durant la reunió de treball també s’han donat a conéixer les inversions que es realitzaran enguany en els polígons Belcaire i Vernicha, gràcies a una subvenció de 400.000 euros de l’IVACE, a través de la Generalitat Valenciana. Aquestes actuacions estaran finalitzades el mes de desembre. L’any passat aquestes ajudes es van destinar al polígon Mesquita, on es van instal·lar càmeres de videovigilància, es va renovar la senyalització i es va millorar l’asfaltat i la xarxa d’aigües.

Les inversions d’aquesta anualitat consisteixen en la instal·lació de càmeres de videovigilància connectades les 24 hores amb la Policia Local en els polígons Belcaire i Vernicha. En Belcaire també es renovarà la senyalització i identificació dels carrers, s’adaptaran les voreres per a fer-les accessibles, es millorarà el sanejament separatiu de les aigües residuals i es crearan 65 nous metres de canalització per a reubicar la línia elèctrica, la qual cosa és necessari per a la construcció del pont de connexió entre els polígons. Per part seua, en la Vernicha també es renovarà la senyalització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari