La Vall d'Uixó dedica un espai públic a Enric Valor

Aquest homenatge ha sigut una petició de l’Associació d’Alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes Jordi de Sant Jordi

La Vall d'Uixó dedica un espai públic a Enric Valor
19/02/2022 -

A petició de l’Associació d’Alumnes del Centre de Formació de Persones Adultes Jordi de Sant Jordi, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha dedicat un espai públic a Enric Valor. En concret, li ha donat el seu nom al parc situat entre els IES Botànic Cavanilles i Honori Garcia. Aquest matí s’ha celebrat un senzill homenatge i s’ha destapat la placa commemorativa que recordarà i reivindicarà el seu llegat.

El net d’Enric Valor, que també es diu Enric Valor, s’ha desplaçat fins a la Vall d’Uixó per a agrair “la dedicació d’aquest espai tan acollidor al meu avi, entre dos instituts en els quals s’estudia i es treballa la seua obra, en particular ‘Els rondalles valencianes’ i ‘La flexió verbal’. També ha destacat que “el pas dels anys no ha reduït l’afecte i l’admiració que el poble valencià sent per Enric Valor”.

L’acte ha comptat amb l’acompanyament musical d’un grup d’alumnes del Conservatori Professional de Música Francesc Peñarroja. En les seues intervencions, tant l’alcaldessa, Tania Baños, com la regidora de Cultura, Maria Cruces, han remarcat la figura d’Enric Valor com a “activista cultural i mestre de mestres” i el seu treball “per a recuperar i posar en valor la nostra cultura i la nostra llengua pròpia”.

Amb la instal·lació de la placa commemorativa “hem celebrat un acte democràtic i de reparació de la memòria, escoltant la societat civil representada per l’Associació d’Alumnes de l’EPA, ja que hem coincidit que el llegat d’Enric Valor ha de perdurar, perquè durant els anys més negres de la nostra història la seua veu va ser silenciada”, han afegit. A més existeix el compromís municipal de millorar aquest parc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari