La Vall d'Uixó descobrirà el 17 de febrer els resultats de l'excavació arqueològica del Poblat de Sant Josep

L’acte serà públic i es donarà a conéixer un conjunt destacable de materials arqueològics que van ser abandonats a causa d’un incendi

La Vall d'Uixó descobrirà el 17 de febrer els resultats de l'excavació arqueològica del Poblat de Sant Josep
07/02/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presentarà el pròxim 17 de febrer els resultats de la campanya d’excavació arqueològica duta a terme al novembre de l’any passat en el Poblat de Sant Josep, amb un acte públic en el hall de l’Auditori Municipal Leopoldo Peñarroja.

Aquesta intervenció va estar impulsada per les regidories de Cultura i Turisme i gestionada pel Museu Arqueològic Municipal. Un equip de treball format per tres tècnics arqueòlegs va fer els treballs de continuïtat de l’anterior excavació en l’extrem nord d’aquest assentament ibèric, finalitzant al carrer 3.

La regidora de Cultura, Maria Cruces, i el regidor de Turisme, Jorge García, expliquen que aquest projecte segueix la línia de “recuperar el nostre patrimoni cultural i històric i poder mostrar-lo als vallers i valleres perquè coneguen d’on venim, i també als turistes, de manera que per a ells siga un complement a la visita als Coves de Sant Josep”.

Durant les excavacions s’ha trobat “un conjunt destacable de materials arqueològics, abandonats a causa d’un incendi”. Precisament la seua troballa “ha fet possible l’obtenció de dades fonamentals per a ajudar a datar aquest episodi que va ocasionar la destrucció d’aquesta àrea del poblat”, han precisat.

També s’han documentat una sèrie de reformes en la muralla nord que indiquen l’evolució del sistema defensiu al llarg dels segles III i II abans de la nostra era. I paral·lelament a l’excavació es van fer tasques de manteniment i museïtzació del poblat, amb la instal·lació d’il·luminació i de panells interpretatius (com una maqueta) i amb la reparació de la passarel·la de fusta que facilita la circulació de les visites.

El pressupost municipal per a enguany contempla una partida de 15.000 euros per a continuar avançant en aquest jaciment arqueològic. En la mateixa línia, gràcies a una subvenció de 484.000 euros de la Generalitat Valenciana (Pla Conviure) s’iniciarà la rehabilitació de la Torre de Benissahat. També es continuarà amb la restauració de fonts històriques en el nucli urbà i s’escometrà la de la Baixadeta del Retor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari