La Vall d'Uixó destina 280.000 euros a la segona fase del Pla Resistir per a ajudar a autònoms i empreses

La Vall d'Uixó destina 280.000 euros a la segona fase del Pla Resistir per a ajudar a autònoms i empreses
27/05/2021 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat en ple per unanimitat les bases de la convocatòria de la segona fase del Pla Resistir, amb un import de 280.000 euros que es destinaran a “autònoms i petites empreses de sectors que no han estat tancats, però sí que han patit les conseqüències econòmiques de la pandèmia, sobretot perquè no s’han celebrat esdeveniments”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

Les ajudes consisteixen en una quantitat fixa de 1.500 euros per autònom o empresa (amb un màxim de 10 treballadors/as) i una quantitat addicional de 100 euros per cada treballador/a. Baños ha afirmat que “sabem que aquesta no és la solució definitiva, però des de la humilitat sí que és una ajuda per als sectors més afectats, que ho estan passant mal i que no van entrar en la primera fase d’aquest projecte”.

Concretament, els sectors que es podran acollir a aquesta segona fase del Pla Resistir són la pirotècnia, animació infantil, servei d’àpats, tèxtil i calçat, floristeria i perruqueria i estètica (inscrits en els CNAE 2051, 7721, 9602, 4724, 4771, 4772, 4751, 4776 i 8859).

Després de l’aprovació pel ple municipal de les bases, aquestes s’han enviat amb caràcter d’urgència per a la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP). Una vegada es publiquen hauran d’estar 15 dies en exposició pública, abans de l’inici del termini de sol·licitud del qual s’informarà degudament en el seu moment.

Les bases completes i la documentació necessària es poden consultar en la pàgina web de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó. Per a sol·licitar la participació en aquesta segona fase del Pla Resistir és necessari disposar de certificat electrònic, que s’expedeix gratuïtament en l’OAC amb cita prèvia. No obstant això, les persones que tinguen algun dubte poden contactar amb l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) per a rebre més informació.

Entre les despeses subvencionables estan el lloguer o interessos de la hipoteca del local, compres a proveïdors, subministraments d’energia elèctrica, aigua, gas, internet i telèfon, reparacions i conservació, sous del personal, despeses d’assessoria, gestoria, material i equips de protecció individual.

L’alcaldessa ha assenyalat que fins ara “els autònoms mai havia rebut ajudes en situacions de crisi econòmica, la qual cosa suposa un canvi respecte a la crisi de 2008”. Per a finalitzar, ha reflexionat que amb aquest pla i amb la vacunació en el poliesportiu “estem cada dia més prop d’aconseguir eixir d’aquesta situació, de tornar a la normalitat, que es recupere l’economia i que puguen tornar a celebrar-se festes i esdeveniments”.

PRIMERA FASE

En la primera fase del Pla Resistir s’han adjudicat 420.000 euros en ajudes a un total de 180 autònoms i empreses de la Vall d’Uixó dels sectors de l’hostaleria, restauració i oci, activitats esportives i recreatives, activitats artístiques i d’espectacles i allotjament i activitats turístiques, que es van veure obligats a tancar per les restriccions sanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari