La Vall d'Uixó destina 6 habitatges públics a lloguer jove amb preus assequibles

La Vall d'Uixó destina 6 habitatges públics a lloguer jove amb preus assequibles
20/07/2022 -

El DOGV ha publicat hui la resolució de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge en la qual adjudica excepcionalment 11 habitatges de titularitat de la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, per a destinar-les a lloguer jove i lloguer social a través d’un projecte pilot.

La regidora d’Habitatge i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha explicat que l’any passat la Conselleria va adquirir 11 habitatges a la Vall d’Uixó (8 al carrer Glòries Valencianes del barri Carmadai i 3 al carrer Pare Melià). Llavors la Regidoria d’Habitatge va sol·licitar “posar en marxa un projecte de lloguer jove, amb l’objectiu de fixar a la població a la nostra ciutat”.

Aquesta iniciativa es materialitza hui amb aquesta resolució i “contribueix a un canvi de model en les polítiques d’habitatge públic, perquè arribe a tots els col·lectius, afavorisca l’heterogeneïtat en els edificis i l’equilibri social i evite la segregació en l’habitatge públic”, ha destacat García.

Dels 11 habitatges, 6 es destinaran a joves menors de 35 anys. La resta, mitjançant un acord amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, beneficiaran a persones amb diversitat funcional, víctimes de violència de gènere o famílies monoparentals. Els requisits són tindre ingressos iguals o inferiors a 1,5 l’IPREM (1.000 euros en 12 pagues o 868 euros en 14 pagues). El preu del lloguer es calcularà d’acord amb els ingressos de la unitat familiar o de convivència i no podrà superar el 25%. A més es contemplaran les bonificacions de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl.

Les persones interessades a optar a un d’aquests habitatges públics han d’inscriure’s fins al 20 d’agost en el Registre de Demandants d’Habitatge Públic a través de la web de la Conselleria: https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21712. L’Oficina Municipal d’Habitatge ofereix atenció telefònica per a consultes i també es pot sol·licitar cita prèvia per a rebre ajuda per a fer els tràmits a partir del 2 d’agost.

Per a finalitzar, García s’ha mostrat satisfeta amb la posada en marxa d’aquest programa, perquè “la Regidoria d’Habitatge es va crear en 2015 per a fer de l’habitatge un dret i no una mercaderia, per a demostrar que una altra gestió de l’habitatge públic és eficaç i per a dignificar el concepte d’habitatge públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari