La Vall d'Uixó duplica les places d'aparcament en l'avinguda Cor de Jesús

La Vall d'Uixó duplica les places d'aparcament en l'avinguda Cor de Jesús
22/06/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha duplicat les places d’aparcament en el tram final de l’avinguda Cor de Jesús, en passar de 75 places en cordó a 160 places en bateria inversa. A més s’han creat 10 per a mobilitat reduïda i 18 de càrrega i descàrrega per a facilitar la labor dels repartidors i dels comerços de la zona.

El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Javier Ferreres, ha visitat aquest matí la plaça de Sant Vicent, on també s’ha regularitzat el trànsit “per a compatibilitzar l’ús del vehicle amb la seguretat del vianant i amb la creació d’espais de gaudi per a les persones”. Tant en la plaça Sant Vicent com en la plaça Sant Roc els cotxes aparcaven “de manera anàrquica, sense respectar les portes de les cases ni l’accessibilitat, la qual cosa produïa molèsties”.

Per a evitar aquesta situació, en totes dues places i al carrer València s’han pintat les places d’aparcament i s’ha distribuït el mobiliari urbà per a delimitar i garantir la seguretat dels veïns i veïnes. A més “l’entorn de l’ermita de Sant Vicent queda buidat i es pot apreciar bé la façana, protegint com mereix un espai tan volgut pels vallers i valleres i que volem que siga un atractiu més dins del Camí de l’Aigua”, ha explicat l’edil.

Així, els llocs que s’han reduït en aquestes dues places “es recuperen àmpliament en l’avinguda Cor de Jesús, a tan sols 50 metres”. Això s’ha aconseguit amb el canvi del sistema d’estacionament de cordó a bateria inversa, que facilita l’entrada i eixida a l’haver més visibilitat, millora la càrrega i descàrrega del maleter en fer-se sobre la vorera i és més segur quan baixen els xiquets del cotxe, ja que la porta evita que es dirigisquen a la calçada. A més d’augmentar el nombre de places, s’ha eliminat un dels carrils per a evitar la doble fila.

En la mateixa avinguda s’han eliminat els semàfors en els encreuaments, amb el que es redueixen les detencions innecessàries i s’evita la contaminació acústica i atmosfèrica que provoquen. Està pendent de realitzar pròximament la retirada de les estructures dels semàfors, que des de fa uns mesos romanen desconnectats. També s’han augmentat el nombre de passos de vianants i s’han rebaixat les vorades per a garantir l’accessibilitat de les voreres.

Ferreres ha destacat que una de les mesures més importants ha sigut la instal·lació d’un radar pedagògic a l’entrada de l’avinguda “per a fer més visible la velocitat màxima en la població i reduir conscientment la velocitat dels vehicles, el que era una petició des de fa molts anys de l’associació de veïns”. En aquesta línia, s’ha reforçat la senyalització de velocitat màxima en la població de 30 km/h.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari