La Vall d'Uixó crearà un espai naturalitzat en la Colònia Sant Antoni

La Vall d'Uixó crearà un espai naturalitzat en la Colònia Sant Antoni
04/04/2022 -

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat un nou projecte d’aprenentatge-servei en col·laboració amb l’IES Honori Garcia i la cooperativa Amiga.Eco. Gràcies a ell es realitzarà una intervenció en un solar municipal en la zona baixa de la Colònia Sant Antoni per a crear un espai naturalitzat en el qual jugar i socialitzar i una Aula Natura a l’aire lliure que atenga les necessitats de l’adolescència, que participarà en el seu disseny.

En aquest sentit, la regidora d’Educació, Carmen García, i el regidor de Sostenibilitat, Fernando Daròs, han donat a conéixer aquest projecte d’innovació educativa: ‘Solars amb una nova vida’. Es tracta d'”una eina pedagògica molt potent, perquè els IES i col·legis desenvolupen el seu currículum educatiu alhora que aporten a la comunitat”.

Aquest és el tercer projecte d’aprenentatge-servei d’aquest tipus que es duu a terme a la Vall d’Uixó, després del parc de gossos també en la Colònia Sant Antoni, amb la participació de l’IES Honori Garcia; i de la reconversió en bosc de ribera de la zona abandonada del riu Belcaire al costat de l’IES Botànic Cavanilles, l’alumnat del qual participa.

Mayte García, professora de Tecnologia de l’IES Honori Garcia, i Elena Archilés, cofundadora d’Amiga.Eco, han explicat els detalls d’aquesta intervenció en la Colònia Sant Antoni i que tindrà “un impacte real a la ciutat”. En una primera sessió, que ja s’ha celebrat, s’ha recaptat l’opinió de l’alumnat de l’Honori Garcia “i estan molt motivats perquè posaran a la disposició de la societat el que aprenen en classe”.

A partir d’ara s’impartiran una sèrie de sessions des d’Amiga.Eco tant en l’IES com sobre el terreny, amb nocions sobre com enfocar el disseny o els primers passos a donar. La primera fase serà la realització del disseny col·laboratiu i la segona fase consistirà en la intervenció física. La intenció és implicar els col·legis associats a l’Honori Garcia (Blasco Ibáñez, Cervantes, Rosario Pérez i Recaredo Centelles) i que els grups de 6é de Primària realitzen aportacions i a través d’una metodologia de pedagogia activa puguen dissenyar els elements que els agradaria trobar en aquest nou espai mediambiental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari